Skip to main content

78. Bjørn Rune Gjelsten

Forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten satser stort på eiendom og sport i Asker og Bærum.

Bjørn Rune Gjelsten står gjennom eiendomsselskapet Profier bak mye av utbyggingen på Bekkestua.

Bjørn Rune Gjelsten står gjennom eiendomsselskapet Profier bak mye av utbyggingen på Bekkestua.

Foto: KARL BRAANAAS


Fakta

  • Bjørn Rune Gjelsten (64)
  • Eier og styreleder i Gjelsten Holding AS, eier og styreleder i Profier Gruppen AS, styreleder i Sport 1 Gruppen AS
  • Mastergrad i økonomi fra University of Colorado i USA
  • Inntekt: 155.388.937. Skatt: 60.792.428. Formue: 1.494.232.568.
  • Bosted: Bygdøy
  • Plassering sist: Ny

Molde-patriot som satser stort på Asker og Bærum

Bjørn Rune Gjelsten er et velkjent navn i norsk næringsliv. Ifølge en oversikt i bladet Kapital var han i 2020 Norges 14. rikeste, med en formue på 13,5 milliarder kroner. Sammen med Kjell Inge Røkke bygget han opp RGI, som kjøpte opp Aker, og Gjelsten var i flere år konsernsjef i Aker RGI før han trakk seg ut.

Han driver nå blant annet Gjelsten Holding som eier eiendomsselskapet Profier. Selskapet holder til på Erteløkka i Asker sentrum og er en stor aktør innen boligbygging i Asker og Bærum. Profier er involvert i mye av utbyggingen på Bekkestua og har dessuten prosjekter blant annet på Billingstad, Eiksmarka, Fornebu, Gjettum og Høvik.

Gjelsten er også styreleder og største eier i Sport 1-kjeden, som inkluderer Anton Sport-butikkene i Asker og Bærum og Verket Sport på Bærums Verk.

Gjelsten var også involvert i oppbyggingen av Leangbukta maritime senter i Asker. Molde-patrioten har dessuten meldt sin interesse for å bygge nytt Nadderud stadion.

Egen vurdering

Budstikka har vært i kontakt med en representant for Bjørn Rune Gjelsten, som opplyser at Gjelsten ikke har hatt anledning til å gi noen kommentar.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.