Skip to main content

77. Andreas Haukeland (Tix)

MGP-vinner og Spellemannsnominerte Tix er elsket av fansen og hatet av musikkbransjen. Det lever han godt med.

Andreas Haukeland har de siste årene markert seg som en talsperson for unge gutters psykiske helse.

Andreas Haukeland har de siste årene markert seg som en talsperson for unge gutters psykiske helse.

Foto: KARL BRAANAAS


Fakta

  • Andreas Haukeland (27)
  • Artist og årets vinner av den norske MGP-finalen. Nominert til årets Spellemann for årets beste låt(er).
  • Tidligere elev på Løkeberg skole, Gjettum ungdomsskole og Valler videregående.
  • Inntekt: 6 651 577. Skatt: 3 193 946. Formue: 2 359 208.
  • Bosted: Nærsnes.
  • Plassering sist: Ny.

Ingen fallen engel

– Husk at det alltid finnes en vei ut av mørket. Enten så går det bra eller så går det over, sa Andreas «TIX» Haukeland fra scenen, da han vant den norske MGP-finalen for et par uker siden. 27-åringen, som tidligere var mest kjent for råtass-tekster til russelåter, har de siste årene vist en mer sårbar side av seg selv. 

Haukeland, som er oppvokst i Bærum, og bosatt i Asker, ga psykisk helse blant gutter et ansikt for første gang allerede i 2018, med låten «Jeg vil ikke leve». Siden har han, overfor fans og følgere i sosiale medier, vært åpen om sin egen mobbehistorikk, problemer relatert til Tourettes syndrom og forsøk på å ta sitt eget liv. 

For dette har artisten høstet stor anerkjennelse fra hjelpetjenester for mental helse, som mener hans åpenhet vil hjelpe andre ut av mørket. Som for øvrig også er tittel på Haukelands norske MGP-bidrag.  

Egen vurdering: 

– Å være på en slik liste oppleves som en solid anerkjennelse av det jeg jobber for;  nemlig å få med alle. Jeg er veldig klar over at jeg har stor innflytelse og påvirkning på folk, på hvordan de tenker og velger å se på livet. Låtene mine skal bringe folk sammen, og som artist får jeg talerør og oppmerksomhet til å kunne snakke om alvorlige temaer; som åpenhet og inkludering og psykisk helse. At det virker vet jeg, fra lærere og foreldre får jeg stadig meldinger om at det jeg gjør betyr noe positivt for noen.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.