Skip to main content

75. Jan Erik Lindøe

Den nye kultursjefen i Asker kommune fikk trolig ikke den starten han hadde sett for seg.

Askers kultursjef, Jan Erik Lindøe, har måtte forholde seg til nedstenging - ikke oppblomstring - av kulturlivet det siste året.

Askers kultursjef, Jan Erik Lindøe, har måtte forholde seg til nedstenging - ikke oppblomstring - av kulturlivet det siste året.

Foto: Knut Bjerke


Fakta

  • Jan Erik Lindøe  (55)
  • Kultursjef i Asker siden 2020
  • Tidligere kommunalsjef i Røyken med ansvar for blant annet kultur. 
  • Inntekt: 864 664. Skatt: 325 551. Formue: 1 899 925.
  • Bosatt: Spikkestad
  • Plassering sist: Ny

Samler Asker-kulturen

Da Jan Erik Lindøe, den tidligere kommunalsjefen i Røyken kommune, ble kultursjef i Asker 1. januar 2020, var det uttalte målet å samle nye kultur-Asker til ett rike. I 2020 skulle kommunen også markere det store kulturåret, med månedlige storsatsinger fra januar til glade jul. 

Det satte koronapandemien en effektiv stopper for, og Lindøes rolle som øverste ansvarlig for kulturtilbudet i Norges åttende største kommune fikk dermed en svært spesiell start. Askers kultursjef har likevel flere år bak seg der han jobbet med å forene alt kulturliv på tvers av de tre kommunene, hvilket innebærer alt fra små frivillige organisasjoner til det proffe kulturlivet. 

Han er i dag sjef for både Asker kulturhus og  Sekkefabrikken i kommunen. Dette er lokaler som nesten alle 94.000 innbyggerne har et forhold til.

Egen vurdering:

– Alle ledere har jo makt i form av å kunne påvirke politikk og saker, det skulle egentlig bare mangle at man ikke ønsker å sette et avtrykk i en slik rolle. For min del forvalter jeg en del ressurser på vegne av politikerne og Askersamfunnet, forhåpentligvis til det beste for kulturlivet og fellesskapet. Her vil jeg mene at jeg har ganske stor innflytelse på hvordan ressursene brukes.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.