Skip to main content

74. Tone Hansen

Hun forvalter arven etter Sonja Henie og Niels Onstad. 

Tone Hansen utenfor Henie Onstad Kunstsenter og inne i utstillingen som hun ikke får anledning til å vise.
Tone Hansen utenfor Henie Onstad Kunstsenter og inne i utstillingen som hun ikke får anledning til å vise.
Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Tone Hansen (51)
  • Direktør for Henie Onstad Kunstsenter siden 2011
  • Utdannet ved Kunstakademiet i Oslo
  • Inntekt: 1 100 549. Skatt: 444 716. Formue: 0.
  • Bosted: Skillebekk i Oslo
  • Plassering sist: NY

Tar ingen kunstpause

I sitt tiende år som museumsdirektør ved Henie Onstad Kunstsenter kan Tone Hansen vise til besøksrekord, ny kunstsal og gode samarbeid med store, skandinaviske kulturinstitusjoner som Louisiana i København og Moderna Museet i Stockholm, et fellesskap som kommer kunstinteresserte bæringer og askerbøringer til gode. 

Som kunstsenterets øverste leder har Hansen løftet store internasjonale produksjoner, som blant andre Yayoi Kusama-utstillingen «I uendeligheten» til Høvikodden. Hansen sørget også for skulpturparken rundt kunstsenteret, der «vanlige turgåere» og publikum får et første møte med kunsten senteret tilbyr. Under Hansens ledelse har Henie Onstad Kunstsenter holdt fanen høyt for barn og unge; som sommerskolen, et tilbud der unge bæringer får sitt første møte med kunst. 

Egen vurdering: 

– Som direktør for Henie Onstad og tidligere leder av Kulturrådet har jeg helt klart makt – og også et maktperspektiv. Med en posisjon følger også muligheten til å påvirke. Gjennom kunsten kan vi endre folks holdninger, skape engasjement, og noen ganger også irritere og skape debatt, som med A House to Die in av Bjarne Melgaard. Fordi vi har en god dialog med kommunen, kan vi også være med og påvirke den lokale kulturpolitikken

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.