Skip to main content

70. Hege Blichfeldt Sheriff

Løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff, har stor innflytelse på folks hverdagsliv.

Hege Blichfeldt Sheriff har vært et kjent ansikt utad for Skiforeningen i mange år.

Hege Blichfeldt Sheriff har vært et kjent ansikt utad for Skiforeningen i mange år.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Hege Blichfeldt Sheriff
  • Løypesjef i Skiforeningen siden 2006
  • Tidligere norgesmester samt OL- og VM-deltager i padling
  • Inntekt: 563.499. Skatt: 196.284. Formue: 2.568.424
  • Bosted: Høvik
  • Plassering sist: Ny

Fra kajakk til ski

Mye av livet til Hege har handlet om idrett og friluftsliv. I yngre år var hun en av Norges fremste padlere, med en rekke NM-gull og deltagelse i både OL og VM. Også ektemannen Andrew og datteren Lisa har vært padlere på internasjonalt nivå. 

Siden 2006 har Hege vært løypesjef i Skiforeningen, en organisasjon med over 70.000 medlemmer og 60 ansatte. Ikke minst i Asker og Bærum står foreningen sterkt. Hege kjører ikke preppemaskiner selv, men sammen med kommunene har hun ansvaret for at flest mulig løyper er best mulig preparert til enhver tid.

Hun er også foreningens ansikt utad. Man kan vanskelig motstå fristelsen når Hege smilende forteller at nå er forholdene i marka perfekte. Avhengig av snøforholdene prepper Skiforeningen et sted mellom 20.000 og 40.000 kilometer løype hvert eneste år. Foreningen arrangerer også en rekke andre aktiviteter med sikte på å fremme skiglede og friluftsliv.

Egen vurdering

– At Budstikkas jury vurderer Skiforeningens tilrettelegging som så viktig for befolkningen at vi trekkes frem i en slik sammenheng, er en hyggelig anerkjennelse for oss som jobber med dette til daglig. Det sier noe om friluftslivets og skiløpingens plass i bæringer og askerbøringers hjerter. Jeg opplever at jeg er heldig som får jobbe med noe som betyr så mye for mange.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.