Skip to main content

6. Morten Skauge

Høyres gruppeleder, Morten Skauge, er en av de mest sentrale i Bærum-politikken.

Morten Skauge leder Høyres kommunestyregruppe i Bærum.

Morten Skauge leder Høyres kommunestyregruppe i Bærum.

Foto: TRINE JØDAL


Fakta

  • Morten Skauge (46)
  • Gruppeleder Bærum Høyre, medl. av formannskapet.
  • Seniorrådgiver for nærings- og arbeidslivspolitikk i Virke.
  • Politisk rådgiver Høyres stortingsgruppe 2013-2018. Tidl. leder av MIK-utvalget
  • Inntekt: 1.290.049. Skatt: 549.808. Formue: 0.
  • Bosted: Haslum
  • Plassering sist: 17

Trekker i de fleste tråder

Skauge har vært informasjonsdirektør i DNB, rådgiver i Høyres stortingsgruppe og seniorrådgiver i Virke. Mange husker faren Arne fra hans 15 år i rikspolitikken og tre perioder som statsråd. Selv har Morten satset på lokalpolitikken og har tross sin relativt unge alder en velfylt cv. 

Han har sittet i kommunestyret for Høyre siden 2007, hvorav to perioder som utvalgsleder. Etter valget i 2019 ble han gruppeleder i kommunestyret og avanserer 12 plasser fra forrige maktliste. Som gruppeleder i det desidert største partiet trekker Skauge i de fleste tråder i Bærums-politikken. 

Med ulike interesser som frivillighet, idrettsanlegg, bibliotek, miljø og utbyggingspolitikk er dette en rolle han trives i. Han bruker aktivt sin kommunikasjonserfaring og er en ivrig bidragsyter på Budstikkas debattsider. Skauge er blant dem som nevnes som en mulig fremtidig ordfører i Bærum.

Egen vurdering

Makt kan jo være så mye, men hvis vi definerer det i klassisk forstand, så er det positivt at det er mange folkevalgte høyt oppe på listen. Det er et uttrykk for et levende demokrati. Min posisjon har sammenheng med rollen som gruppeleder i Bærums største parti, og slik sett er det naturlig at den rollen kommer høyt på en slik liste.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.