Skip to main content

6. Kjersti Sortland

Budstikkas ansvarlige redaktør Kjersti Sortland klatrer til 6. plass på Maktlisten.

Kjersti Sortland har vært ansvarlig redaktør i Budstikka siden 2013, og i 2020 ble hun også daglig leder.

Kjersti Sortland har vært ansvarlig redaktør i Budstikka siden 2013, og i 2020 ble hun også daglig leder.

Foto: TRINE JØDAL


Fakta

  • Kjersti Sortland (52)
  • Ansvarlig redaktør og daglig leder i Budstikka
  • Påtroppende regionsdirektør for Amedia i Asker og Bærum.
  • Medlem av styret til Mediebedriftene i Oslo og Akershus.
  • Varamedlem til hovedstyret i Mediebedriftenes Landsforening.
  • Inntekt: 1.403.539. Skatt: 577.492. Formue: 0.
  • Bosted: Snarøya
  • Plassering sist: 7.

Begrunnelse

Kjersti Sortland har vært Budstikkas ansvarlige redaktør siden 2013 og har gjennom disse årene stadig styrket mediehusets lokale posisjon. Dette toppet seg i 2020, da Budstikka ble kåret til Årets mediehus i konkurranse med VG, Aftenposten og NRK.

Under Sortlands ledelse har Budstikka fått en rekke utmerkelser for sin bevisste satsing på kvalitetsjournalistikk, og Sortland ble selv kåret til Årets redaktør i 2017 av Oslo Redaktørforening. At det i nær sagt samtlige politiske møter i Asker og Bærum henvises til oppslag i Budstikka, viser at Sortland leder et mediehus som bidrar til å sette dagsorden.

Ett år med koronapandemi har også styrket Budstikkas posisjon som informasjonskanal. Leserveksten digitalt har vist hvor viktig lokalt oppdaterte koronanyheter har vært og bidrar til Sortland rykker én plass opp.

Egen vurdering

– En redaktør har som mål å gjøre leseren sin mektigere. Gjennom 123 år har Budstikka vært til for innbyggerne i Asker og Bærum. Kunnskap om prosesser og aktører gir leserne økt mulighet til å engasjere seg, eller påvirke. I mediehuset snakker vi mye om hvordan vi kan gjøre lokalavisen enda mer nyttig, for eksempel gjennom pandemien. Vi forsøker også å være en aldri hvilende vaktbikkje på vegne av innbyggerne. Min relative makt vil altså være en definisjonsmakt, over hva som er viktig – eller artig – å vite noe om. 

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.