Skip to main content

50. Einar Schultz

Næringslivets fremste talsperson i Bærum, Einar Schultz, er nummer 50 på Maktlisten.

Einar Schultz er styreleder i Bærum Næringsråd og kjemper Bærums-bedriftenes sak i koronakrisen.

Einar Schultz er styreleder i Bærum Næringsråd og kjemper Bærums-bedriftenes sak i koronakrisen.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Einar Schultz (61)
  • Styreleder i Bærum Næringsråd siden 2016
  • Prosjektutvikler og investor
  • Tidligere styreleder og daglig leder i Stabæk Fotball og involvert i flere selskaper rundt Stabæk
  • Tidligere visepresident i Norges Fotballforbund
  • Inntekt: 1.036.139. Skatt: 457.785. Formue: 5.187.514.
  • Bosted: Lysaker
  • Plassering sist: Ny

Med mange baller i luften

Einar Schultz har vært involvert i svært mye som gjelder Stabæk Fotball, Telenor Arena, Norges Fotballforbund, reklame og eiendomsutvikling. Listen over nåværende og tidligere verv er lang, men den viktigste oppgaven nå er som styreleder i Bærum Næringsråd. Rådets mål er intet mindre enn å være en engasjert, modig, inkluderende, innovativ og løsningsorientert næringslivsforening.

Pandemien har selvsagt preget arbeidet det siste året. Schultz kaller selv koronakrisen for syretesten på næringsrådets innflytelse. Han mener de er blitt bra hørt av Bærum kommune og også har nådd frem overfor nasjonale myndigheter med sine krav om blant annet støtteordninger for kriserammede Bærums-bedrifter.

Schultz har gjennom Budstikka også lansert tanken om at Asker og Bærum bør vurdere å gå sammen om å danne et nytt, eget fylke hvis Viken forsvinner.

Egen vurdering

– Min første tanke når jeg hører at jeg står på Maktlisten i Asker og Bærum, er at det er veldig synd mine foreldre ikke lever lenger. Moren min døde for snart tre år siden, og hun ville vært veldig stolt. Da jeg ble valgt som styreleder i Bærum Næringsråd for fem år siden, var hun veldig bekymret for at jeg hadde tatt på meg noe jeg ikke hadde greie på. Det er veldig bra, og riktig, at styrelederen i Næringsrådet er representert på denne listen.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.