Skip to main content

44. Elisabeth Hegg Gjølme

Som Høyres fraksjonsleder i planutvalget, har Elisabeth H. Gjølme stor påvirkning i små og store plansaker.

Elisabeth Hegg Gjølme under budsjettdebatten i Bærum kommunestyre i desember 2019.

Elisabeth Hegg Gjølme under budsjettdebatten i Bærum kommunestyre i desember 2019.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Elisabeth Hegg Gjølme (60)
  • Nestleder i planutvalget for Høyre, medlem av Bærum kommunestyre
  • Kommunikasjonsdirektør i Posten Norge
  • Tidligere informasjonsdirektør i Telenor
  • Inntekt: 2.271.407. Skatt: 978.723. Formue: 0
  • Bosted: Rolfsbukta
  • Plassering sist: Ny

Stor innflytelse i plansaker

Elisabeth Hegg Gjølme kom inn i lokalpolitikken etter kommunestyrevalget i 2019. Hun fikk umiddelbart en svært viktig posisjon som Høyres fraksjonsleder i planutvalget. Før den tid hadde hun ikke hatt politiske verv siden midten av 80-tallet.

Med fire av ni representanter i dette utvalget veier Gjølmes og Høyres ord tungt. Utvalget behandler alt fra de små klagesakene, som betyr mye for enkeltpersoner, til de store reguleringssakene. For øyeblikket gjelder det ikke minst Gjølmes eget nærområde på Fornebu, der utbyggingene kommer på løpende bånd. Men det har også vært krevende saker som Brekkeski-utbyggingen og prosjekter på Bekkestua.

Gjølme er kommunikasjonsdirektør i Posten Norge, hvor hun har arbeidet i 21 år. Hun er gift med Andreas Gjølme, som i en årrekke var ansvarlig redaktør i Budstikka.

Egen vurdering

– Planutvalget var mitt førstevalg. Vi er en Høyre-gruppe på fire som jobber godt sammen og samarbeider med V og Frp – med mål om å realisere Høyres program og flertallsplattformen. Jeg opplever å ha noe å bidra med. Lang erfaring fra store organisasjoner i omstilling som Posten og Telenor, er relevant og gir god ballast. Vi har en viktig jobb å gjøre. Med ny E18 og Fornebubanen skal Bærum vokse og formes. Plan- og arealpolitikken er av stor betydning for innbyggere og utbyggere.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.