Skip to main content

41. Carl Otto Løvenskiold

Carl Otto Løvenskiold utøver stor innflytelse, både som skogeier, forretningsmann og med sine Fossum-planer.

Carl Otto Løvenskiold fra Bærums Verk er Norges største skogeier.

Carl Otto Løvenskiold fra Bærums Verk er Norges største skogeier.

Foto: KNUT BJERKE

Fakta

  • Carl Otto Løvenskiold (67)
  • Konsernsjef og eneeier i Løvenskiold-Vækerø, som eier blant annet Maxbo og Handelsstedet Bærums Verk
  • Norges største skogeier
  • MBA fra Insead, Frankrike
  • Inntekt: 29.756.808. Skatt: 18.659.146. Formue: 1.008.883.159
  • Bosted: Bærums Verk
  • Plassering sist: 19

Godseier med flere interesser

Det vakte reaksjoner da Budstikka før kommunevalget i 2015 avslørte at Carl Otto Løvenskiold i løpet av en femårsperiode hadde støttet Bærum Høyre med nær 800.000 kroner. I den samme perioden sørget Høyre for at den omstridte omdisponeringen av Fossum Bruk til boliger fikk politisk flertall. Ledelsen avviste at man lot økonomiske bidrag påvirke partiets politikk.

Bidragene stoppet, men Løvenskiold har fortsatt en sikker plass på maktlisten. Han er 13. generasjon i en av landets mest kjente gods- og skogeierslekter. Gjennom selskapet Løvenskiold-Vækerø eier han nesten hele Nordmarka, Sørkedalsgodset og eiendommer i Asker og Bærum – 430.000 mål skog, 3.500 mål dyrket mark samt næringseiendommer. 

Løvenskiold har et nært forhold til det mer enn 400 år gamle Bærums Verk, der han bor og der han de siste 30 årene har restaurert og utviklet det gamle verksområdet, blant annet med skulpturpark.

Egen vurdering

– For meg betyr makt muligheten til å påvirke på en positiv måte, og det ønsker jeg etter beste evne å gjøre som skogeier, næringsdrivende og utvikler av eiendommer. Verdier skal forvaltes og utvikles i et langsiktig perspektiv, samtidig som det skapes solide og lønnsomme virksomheter med attraktive arbeidsplasser. Lykkes jeg med dette og bruker makt på en positiv måte, er det mitt mål at dette også vil komme alle i Bærum til gode.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.