Skip to main content

13. Bernt Reitan Jenssen

Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen kjøres helt frem til 13. plass på Maktlisten.

Bernt Reitan Jenssen har vært toppsjef i Ruter i 14 år.

Bernt Reitan Jenssen har vært toppsjef i Ruter i 14 år.

Foto: KNUT BJERKE

Fakta

  • Bernt Reitan Jenssen (59)
  • Administrerende direktør i Ruter siden 2007
  • Styreleder i Arbeidsgiverforeningen Spekter og i et transportfirma eid av Store Norske Kullkompani på Svalbard, styremedlem i Skift Næringslivets klimaledere
  • Tidligere blant annet konsulent i Hartmark Consultant og konserndirektør i Posten
  • Økonomiutdannelse fra BI
  • Inntekt: 1.979.802. Skatt: 880.007. Formue: 0.
  • Bosted: Fossum
  • Plassering sist: 16

Jobben snudde på én dag

Frem til 12. mars i fjor var Bernt Reitan Jenssens jobb som Ruter-sjef å få flest mulig om bord på offentlige kollektivmidler. Fra 12. mars har jobben vært å få flest mulig av. Det store flertallet av oss skal holde oss unna buss og bane og trikk og båt, slik at reisen kan bli så trygg som mulig for de få som må reise kollektivt i disse dager.

Ruter eies av Oslo kommune (60 prosent) og Viken fylke (40 prosent). Bernt Reitan Jenssen og hans folk styrer i Oslo-området over om lag halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Det siste året før korona, i 2019, var det intet mindre enn 398 millioner påstigninger i Ruters område. Selve driften utføres av busselskaper og andre på kontrakt for Ruter.

Reitan Jenssen er under press fra politikere i Asker for å satse mer på fjorden. Han har også måttet tåle mye kjeft fra Bærum for nedleggelse av ekspressbusstilbud.

Egen vurdering

– Det er gode nyheter at de som demokratiet mener skal styre samfunnet, faktisk også settes øverst på en slik liste. Det er bra at Budstikka med Maktlisten gjør en jobb med å løfte frem at noen tar de største beslutningene i samfunnet. Vårt oppdrag i Ruter er å gi folk bærekraftig bevegelsesfrihet. Jeg kjenner på ydmykhet over å stå i demokratiets tjeneste og tenker ofte på at konsekvensene av våre beslutninger kan bli store for enkeltmennesker.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.