Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) presenterte nyheten i trafikksuset fra E18 på Høvik i formiddag.

–  Nå har vi sikret finaniseringen frem til bompengeproposisjonen kommer, og kan starte E18-arbeidet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), og fortsetter:

– Dette er et viktig prosjekt, ikke bare for lokalmiljøet her, men for hele landet. Nå er vi sikret den finaniseringen som trengs for arbeidet i 2019 og 2020. Jeg håper det kan kjøres biler på nye E18 her i 2027, og ikke 2028, som har vært nevnt tidligere.

– Bærebjelke i Oslopakke 3

– Nå er det helt avgjørende at Oslo kommune aksepterer at E18 er en bærebjelke i Oslopakke 3, og at veien kommer. Og folk i dette området har allerede betalt bompenger i 10 år, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

De to møtte pressen i dag klokken 11.00 på broen over E18 ved Høvik.

Ny E18:

E18 i Vestkorridoren ligger inne som prioritert prosjekt i Nasjonal transportplan 2018–2029, som ble vedtatt i Stortinget 19. juni 2017.

Planen var å starte byggearbeidene på strekningen Lysaker-Ramstadsletta nå i 2019.

Før jul kom imidlertid meldingen om at oppstarten kan bli to år forsinket fordi det ikke er satt av penger i statsbudsjettet for 2019 til å fortsette arbeidet med innløsning av eiendommer langs E18-traseen.

– Dette blir rett og slett helt tullete, sa Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog til Budstikka.

Statens vegvesen fremholder at pengemangelen har ført til «pause, ikke stopp» i E18-prosjektet.

Byggestart er nå satt til høsten 2021.

 

Iherdig lobbyvirksomhet

Da Budstikka snakket med Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i går, mandag, sa hun følgende:

– Jeg forventer at det kommer penger til E18 i det reviderte statsbudsjettet som legges frem tirsdag, sa hun.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog har de siste månedene jobbet iherdig for å få Solbergs regjering til snu. Hun har blant annet hatt møte med samferdselsministeren.

– Jeg ber med dette om et møte for å diskutere hvordan vi kan unngå at dette viktige samferdselsprosjektet blir skjøvet ut i tid. En utsettelse vil ha svært negative følger for pendlere, næringsliv på Sørlandet og Vestlandet, og for innbyggere som bor langs veien, understreket Hammer Krog i januar.

Møtet ble avholdt i slutten av januar, uten at det kom noe mer konkret ut av det.

Frykter tøffere kamp om veipenger når Bærum går inn i Viken fylke

Vegvesenet panikkryddet før politikerbefaring i E18-nabolag