Skip to main content

Har tyvstartet med ny kommune på rådshusveggene

Asker rådhus har fått nytt skilt og kommunevåpen på blå bunn med hvite seil. Kommunevåpnene på veggene til Hurum- og Røyken rådhus er ikke utstyrt med farger.

FOTO: KARL BRAANAAS

1. januar 2020 ser nye Asker kommune dagens lys. Men på fasadene til rådhusene kan du allerede beskue det nye kommunenavnet og -våpenet.

Asker, Røyken og Hurum slås sammen til storkommunen Asker 1. januar 2020. Det er først fra den datoen den nye kommunen offisielt er i gang. 

Men det har tydeligvis ikke vært til hinder for allerede, å etablere den nye kommunen på fasadene til rådhusene i Asker, Røyken og Hurum. På Asker rådhus er det nye kommunevåpen på plass. 

Når det gjelder Røyken- og Hurum rådhus, er Røyken og Hurum fjernet fra fasadene. Nå står det Asker kommune på begge, og det nye kommunevåpen har seilt opp på veggene.

Nå kan forbipasserende se dette på fasaden til Hurum rådhus.

FOTO: KARL BRAANAAS

– Hvorfor avduke det nye kommunenavnet på rådhusene før kommunen er et faktum?

– Du kan si det er litt tyvstart, men det er jo ikke så dumt å være tidlig ute noen ganger. Og har det ikke blitt fint da, sier kommunikasjonssjef Jon Bakkerud i Asker kommune. 

Nytt skilt og kommunevåpen er på plass på Røyken rådhus.

FOTO: KARL BRAANAAS

Bakkerud forteller at det var praktiske årsaker til at skiltene allerede er på plass.

– Dette er tre sentrale bygg i de tre kommunene, og i den nye. Derfor ønsket vi å ha de nye skiltene på plass til den nye kommunen er i gang 1. januar neste år. Og det var nå montørene kunne gjøre jobben.

– Hvorfor har dere ikke dekket til skiltene frem til 1. januar? 

– Fordi det ville blitt dyrere, da vi måtte hatt montørene ut en gang til, sier han.

– Nå er det jo feilinformasjon – folk går fremdeles inn i to rådhus, men de er merket med Asker kommune?

– Jo, men det kan vi nok leve med i noen få dager til.

– Hva er grunnen til at kommunevåpenet er ulikt på Asker rådhus, og rådhusene i Røyken og Hurum?

– Forklaringen er at kommunevåpenet på Asker rådhus er det formelle. På rådhuset i henholdsvis Røyken og Hurum er det stiliserte versjoner av kommunevåpenet. Vi gjør dette for å skille mellom rådhuset, og de to byggene som ikke lenger er rådhus i den nye kommunen, men som skal inneholde viktige kommunale virksomheter, sier Bakkerud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.