Skip to main content

Her blir det ny hytte for turfolket i Vestmarka

AVTALE: Ordfører Lisbeth Hammer Krog og DNTs Henning Wikborg signerte. Bak f.v.: Terje Johannessen, Erlend Haverstad, Liv Frøysaa Moe, Tor H. Næss, Einar Skage Andersen og Jan Erik Reiten.
AVTALE: Ordfører Lisbeth Hammer Krog og DNTs Henning Wikborg signerte. Bak f.v.: Terje Johannessen, Erlend Haverstad, Liv Frøysaa Moe, Tor H. Næss, Einar Skage Andersen og Jan Erik Reiten.

Kommunetopper og DNT-ledere samlet seg rundt ovnen og snakket varmt om den nye hytta som Bærum Turlag skal drifte i Vestmarka.

Neste sommer innvies et nytt tilskudd i DNTs nett av hytter som turfolket kan overnatte i.

Bærum kommune eier Svartvannshytta nord i Vestmarka. Turistforeningen får leie den for en hyggelig pris. Lokalforeningen Bærum Turlag bidrar til klargjøring og skal tar hånd om vedlikehold og tilsyn.

Kontrakten ble signert på utfartsstedet Nedre Gupu, der kommunen og turlaget allerede har et vellykket samarbeid. Siste tilskudd av fasiliteter på dette stedet er en stor lavvo, med vedovn.

LES OGSÅ: 1.000 fremmøtte lagde folkefest på låve-åpning av Sæteren gård 

I god stand

Svartvannshytta er brukt av 3. Blommenholm speidergruppe. Den er godt vedlikeholdt. Men det er liten aktivitet i speidergruppa, så kommunen synes det er flott at hytta kan bli til glede for flere.

– Jeg er sikker på at det vil bli minst 500 overnattinger på Svartvannshytta, sa Henning Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn og bosatt på Tanum. Nå har han satt markainsperktør Janett Bydal på oppgaven å klargjøre hytta for turgåere sammen med representanter for Bærum Turlag. Det er planlagt åpningsseremoni til våren, når snøen er gått.

LES OGSÅ: Hytter for enhver smak og lommebok

– En stor dag

– Det er fint å kunne signere denne avtalen nå i Friluftslivets år, sa skogsjef Terje Johannessen, som har jobbet mye med å få til avtalen.

– Svartvannshytta er en av få markahytter som ligger ved vann. Det er en veldig idyllisk plass, slår han fast.

– Dette er en stor dag for Bærum Turlag, sa leder Einar Skage Andersen i turlaget.

– Sammen med DNT skal vi utvikle dette stedet til beste for turfolket. Det skal bli en del av vår identitet.

Svartvannshytta blir trolig mål for helgeutflukter, men ligger også slik til at de som er på lengre turer mellom Kjekstadmarka og Krokskogen kan bruke stedet til overnatting underveis.

LES OGSÅ: Se den forskjellen! 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.