Skip to main content

Folk strømmet til nyåpning av Gupu gård

HAR VENTET: Bjørg og Jostein Berdal fra Billingstad var glade for at de endelig kunne få hjemmebakst på Gupu gård igjen. T.h. Anette Haave Åsheim.

Det var svært blide turgjengere som strømmet til nyåpningen av Gupu gård i helgen.

– Gratulerer! Dette har vi ventet lenge på, stråler Bjørg og Jostein Berdal fra Billingstad mot Anette Haave Åsheim (33) bak disken.

Og det var de ikke alene om. Nærmest samtlige kunder som passerte kassaapparatet i den lille stuen, overøste den nye gårdsdriveren med smil og gratulasjoner.

– Nå har jeg bare ufattelig mye glede, erklærer Haave Åsheim, som tidligere har uttrykt spenning og begeistring over å bli ny driver på det tradisjonsrike gårdsbruket i Vestmarka.

– Jeg blir så lykkelig over å se hvor mange glade folk som kommer inn her, sier hun.

 

Kent Søndergaard og Sidsel Fonn fra Tanum har gledet seg lenge til nyåpningen av Gupu gård i Vestmarka. Søndag tok de turen opp med Lukas (8) og Sofia (4) til det tradisjonsrike småbruket nordøst for Sandungen.

– Gupu er vår lille perle

Gården i Vestmarka har vært stengt siden 1. mai i fjor, og nyåpningen måtte utsettes et par uker. Nå er imidlertid alt papirarbeid fullført, og de nye driverne er på plass. Søndag formiddag fyltes plenen utenfor det idylliske gårdshuset raskt opp av store og små.

– Vi har gledet oss lenge til Gupu ble åpnet igjen, forteller Kent Søndergaard og Sidsel Fonn fra Tanum.

Sammen med barna Lukas (8) og Sofie (4) går de ofte tur i området, og mener det vesle huset i skogen er viktig for lokalmiljøet.

– Det er flotte omgivelser, god mat, deilig hjemmebakst og et sosialt sted hvor man møter kjente. Det er rett og slett turens høydepunkt, og spesielt for barna er det viktig å ha et mål, forklarer Fonn.

– Gupu er vår lille perle, skyter Søndergaard smilende inn.

LES MER:

– Endelig er det klart for åpning

Utsetter åpning på Gupu

Vil ha ulike eventer

Haave Åsheim er klar over hva gården, som har en lang og veldokumentert historie, betyr for lokalbefolkningen. Det blir viktig for de nye driverne å beholde tradisjonene som knytter seg til turstedet. Flere av de gamle Gupu-oppskriftene vil fortsatt stå på menyen, forsikrer hun.

I tillegg er arbeidet allerede i gang med å etablere en egen grønnsakhage. Nytt er det også at gården også kommer til å tilby lokaler for ulike eventer.

– Vi tror gården kan brukes til mye, for eksempel øvingslokaler eller til teambuilding hos bedrifter. Det er mye gøy man kan finne på her, slår den nye vertinnen fast.

Det synes Kent Søndergaard og Sidsel Fonn er spennende ideer.

– Det må lokalbefolkningen støtte opp om, understreker Fonn.

Anette Haave Åsheim skal drive Gupu sammen med sin amerikanske mann, Casey Gilbertson.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.