Skip to main content

– Endelig er det klart for åpning

KLARE: Ekteparet Anette Haave Åsheim (33) og Casey Gilbertson (30) åpner dørene til Gupu lørdag klokken 10.

Lørdag åpner Gupu. Serveringsstedet i Vestmarka har fått nytt vertskap som gleder seg stort til å møte turfolket.

– Vi gleder oss masse, alt er klart og vi håper folk blir fornøyd, sier Anette Haave Åsheim (33), som sammen med sin mann Casey Gilbertson (30) har overtatt som vertskap på Gupu i Vestmarka.

Nå håper ekteparet på storinnrykk lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Sykkeltur og bading

– Åpningen er blitt noe senere enn planlagt, det tok litt tid å få alle papirer i orden i sommer, forteller Anette, som sier at serveringen på Gupu skal fortsette i samme ånd som før; mange av oppskriftene er fortsatt de samme.

På den nye hjemmesiden til Gupu står det at familieoppskriften til Gupukaka er hemmelig, og den vil derfor utgå, men det er fortsatt mange godsaker på menyen som kan glede en frisk turgåer.

Bugner av bær

Det er en perfekt tid for bær- og sopplukking i marka akkurat nå.

– Det er veldig mye blåbær, og vi finner også sopp. Bringebær er det også en del av. Med det været som har vært den siste tiden kan dette bli helt perfekt. Håper mange stikker innom Gupu når de er på tur i marka.

LES OGSÅ: Nå kan du fylle bøtter og spann med bringebær

Stortrives

Gupus nettside står det at det nye vertskapet tilbyr lokalene til firmaer eller grupper og skreddersyr meny i forhold til gruppens størrelse og interesse.

Når dørene åpner lørdag klokken 10, har det populære serveringsstedet vært stengt siden 1. mai i fjor etter at kona på stedet, Randi Gupu Johnsen, døde.

Hennes enkemann, Steinar Johnsen, er fortsatt eier av den 300 år gamle gården selv om han ikke skal drive den. I april gikk han ut i Budstikka og sa at han søkte etter nye drivere.


 

STENGT LENGE: Gupu har vært stengt siden 1. mai i fjor, men denne helgen er det åpning med nytt vertskap.

LES OGSÅ: Dette er de nye driverne av Gupu gård

– Gården er kjær for Steinar, og vi skal sørge for at den er i gode hender, sa det nye vertskapet til Budstikka da de tok over i juni.

De liker livsstilen gården har å tilby, og for dem er dette blitt drøm som blir sann. Paret har bodd i USA inntil nylig – Haave Åsheim flyttet tilbake til Norge da hun fant ut at hun var gravid, og Gilbertson kom flyttende etter.

Ekteparet har stor respekt for tradisjonene på gården, og hvordan Johnsen og kona Randi har drevet den. Derfor kommer de ikke til å gjøre store forandringer – bortsett fra å skape forskjellige arrangementer.

Flere hytter i marka

Det er ikke bare Gupu som frister turgåere med servering. Her kan du også få deg en matbit denne helgen:

  • Furuholmen i Vestmarka
  • Sørsetra på Krokskogen
  • Brunkollen og Nygård i Bærumsmarka
  • KIF-hytta ved Kolsåstoppen

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.