– Det blir en spennende turnering for min del. Som du sier så er jeg 2.-seedet i turneringen, noe som er litt surrealistisk. Det virket ikke mulig i fjor da jeg satt her for ett år siden og trakk meg fra turneringen, sier Ruud til NTB foran sin egen turneringsstart i Australian Open tirsdag.

I fjor spilte Ruud to Grand Slam-finaler, og selv om det ble tap i begge, har nordmannen skaffet seg viktig erfaring. I Melbourne venter svært tøff motstand om han skal gå hele veien. Ruud peker spesielt på Grand Slam-spesialistene Novak Djokovic og Rafael Nadal, i tillegg til russiske Daniil Medvedev.

– Selv om jeg er 2.-seedet, så ser jeg ikke nødvendigvis på meg selv som en av de aller største favorittene til å vinne. Det er mange andre store stjerner og kanoner her som Djokovic, Nadal og Medvedev. Jeg har aldri vært så høyt seedet i en Grand Slam, så det er veldig gøy, selvfølgelig.

Store penger

Årets turnering i Melbourne blir arrangert for 111. gang, og er årets første Grand Slam-turnering. Det er totalt fire såkalte Grand Slam-turneringer i året. Det er Australian Open, Roland Garros (Frankrike), Wimbledon og US Open. I fjor spilte altså Ruud seg frem til finalen i både Roland Garros og US Open.

Årets Australian Open har rekordstore pengepremier. Pengepremiene i årets turnering har steget med 3,4 prosent sammenlignet med 2022. Til sammen skal både kvinnene og mennene kjempe om over en halv milliard kroner. Skulle Casper Ruud vinne hele turneringen, kan han vente seg en sjekk på i overkant av 20 millioner norske kroner. Ender bæringen opp i finalen, men taper, kan han også vente seg brukbart betalt. I så fall vil det tikke inn i overkant av 11 millioner norske kroner.

Skulle han tape førsterundekampen tirsdag, tar han med seg 73.000 amerikanske dollar hjem. Det er i overkant av 700.000 norske kroner.

Tsjekkisk motstand

Det er 22 år gamle Tomas Machac fra Tsjekkia som blir Ruuds første motstander. De to har aldri møttes før.

Machac er rangert som nummer 115 i verden. Ruud er på sin side nummer tre og er andreseedet i Melbourne ettersom verdensener Carlos Alcaraz er skadd. Legenden Rafael Nadal, som vant sin førsterundekamp mandag, er seedet som nummer én.

– Han er en ganske ung spiller. Hver match på dette nivået er tøft, sier Ruud om motstanderen.

På pressekonferansen fikk nordmannen også spørsmål om hvordan det er å ikke bare tro, men også bevise for seg selv at det er mulig med suksess.

– Det er egentlig ikke så annerledes, for å være ærlig. Jeg prøver å holde meg ydmyk og vet at jeg trolig ikke kommer til å spille to Grand Slam-finaler hvert år resten av min karriere. Jeg ville elsket å gjøre det, og jeg skal prøve, men oddsene er ikke store for at det skjer, sier Ruud.

Fjerde runde

I fjor måtte han trekke seg etter å ha pådratt seg en ankelskade dagen før turneringsstart. Han sier han vil være godt fornøyd om han tangerer sitt beste Australian Open-resultat.

– Mye har endret seg etter at jeg trakk meg i fjor. Motstanden er så god at jeg ikke kan forvente å gjøre det bra hver gang jeg spiller. Kvartfinale er et bra resultat. Fjerde runde er mitt beste resultat her så langt, og om jeg kommer dit er jeg mer enn fornøyd, men samtidig er troen på å nå lengre der, avslutter Ruud.

Skulle nordmannen ta seg til finale, blir han verdensener.

Slipper ekstremvarme

Mandag ble det klart at Casper Ruuds førsterundekamp mot Tomas Machac i Australian Open er flyttet til kvelden australsk tid. Det gjør at nordmannen slipper den verste varmen.

Kampen mot Machac er satt opp som kamp nummer to på Margaret Court-banen fra klokken 9 tirsdag morgen norsk tid. Melbourne ligger ti timer foran norsk tid.

– Vi er veldig happy med nytt kamptidspunkt, forteller pappa og trener Christian Ruud til Discovery.

Han opplyser at flyttingen har skjedd på grunn av Nick Kyrgios' forfall. Han måtte trekke seg fra turneringen på grunn av en kneskade.

På dagtid tirsdag i Melbourne er det meldt opp mot 35 grader. Nå vil det trolig bli under 30 grader for nordmannen som er seedet som nummer to i turneringen.

Trolig vil Ruuds kamp starte en gang etter klokken 10 tirsdag.