Torsdag kveld var han én av 22 prøvehoppere som skulle sjekke at alt sto bra til i verden største hoppbakke, før verdenseliten ankommer til Raw Air-konkurransen denne helgen.

Jardar-utøveren, som ble nummer tre i junior-VM i kombinert i januar, fylte nylig 18 år – og kunne endelig melde seg til tjeneste som prøvehopper i Vikersund. Det er ikke ofte kombinertutøvere blir plukket ut, men Lurås Oftebro var blant de heldige utvalgte.

– Jeg har hoppet bra i det siste, og det kriblet etter å få prøvd seg i bakken, sier han og legger til:

– Det dunket litt ekstra på toppen av den bakken der.

LES OGSÅ: Jens (18) klinte til med karrierebeste

Hoppet 200 meter

Bakkerekorden i Vikersund, som også er verdensrekord, er satt av Stefan Kraft som landet på 253,5 meter.

Lurås Oftebros hopp var 53,5 meter bak rekorden, og kan derfor med knappest mulig margin omtale seg selv som en av personene her i verden som har hoppet til den magiske 200-metersgrensen på ski. Da han forlot hoppkanten hadde han en fart på 104 kilometer i timen.

– Det var veldig kult å nå 200-metersgrensen, men jeg har ikke hoppet over 200 meter ennå. Det skal jeg prøve meg på gjennom helgen, sier 18-åringen.

LES OGSÅ: VM-bronse til Jens (18)

God sesong

Som prøvehopper regner han med å få prøve seg en 2–3 ganger hver dag så lenge konkurransene pågår.

VM-bronsen i januar er én av flere gode prestasjoner for Jardar-utøveren denne sesongen, som også dro til med en sjetteplass under verdenscuprennet i Holmenkollen forrige helg.

– Man er ofte litt lei på slutten av sesongen, men jeg er klar for å komme meg i gang igjen så fort som mulig, sier Lurås Oftebro.

LES OGSÅ: Sikret sølv i lagkonkurransen i junior-VM

– Unik mulighet

Det er ikke lett å få muligheten til å hoppe i Vikersund, spesielt ikke for en kombinertutøver.

– På grunn av meget strenge sikkerhetskrav brukes skiflygingsbakker kun når det er verdenscuprenn (i hopp). Skal du delta i rennet må du kapre en av fem-seks plassene på et av verdens beste landslag. Derfor er det å være prøvehopper for mange en unik mulighet til å prøve ekstremsporten skiflyging, opplyser rennleder Ole Gunnar Fidjestøl på arrangementets egen hjemmeside.