Denne uken skrev nemlig unggutten Richard Alexander Ferrington under på en proffavtale med klubben som i 2022 rykket opp i eliteserien i fotball, melder klubben på sine egne hjemmeside.

Ferrington ble løftet opp fra klubbens eget akademi. Han kom til klubbens akademi i forkant av 2022-sesongen, og har tydeligvis imponert klubbens sportslige ledelse såpass mye at de ville gi ham på mer permanent basis.

Ifølge klubbens hjemmeside, er Richard Alexander Ferrington født i 2008, og er en spiss med gode offensive kvaliteter.

Riise-sønn

Klubben har løftet opp mange unge spillere i det siste, og i treningskampen mot Jerv fikk Fillip Jenssen Riise, sønnen til den tidligere Premier League-spilleren Bjørn Helge Riise, debuten for Stabæk. Han fikk også sin offisielle kampdebut i NM-kampen mot Bryne, der Stabæk vant 5–1. Der fikk også 19-åringen Philip Schie sin debut for de blåkledde.

– Jeg håper at jeg får være mer med A-laget og på treninger utover sesongen. Målet er at jeg skal få spille en eliteseriekamp i løpet av sesongen, sa Riise til Budstikka etter kampen mot Jerv.

Fra Ready

Den tidligere Stabæk-treneren Gaute Larsen er nå toppspillerutvikler i Stabæk Fotball. Han har hatt ansvaret for flere av klubbens unge spillere. Larsen var også Bryne-trener tidligere og var den treneren som ga Erling Braut Haaland debuten som seniorspillere.

Larsen sier følgende om 15-åringen Richard Alexander Ferrington.

– Han er en målscorer, rett og slett. I tillegg er han rask og veldig flink til å starte i bakrom. Richard har bøttet inn mål på sitt aldersnivå og vi har stor tro på at han kan fortsette utviklingen, sier Larsen. til klubbens egen hjemmeside.

Ferrington er opprinnelig fra Oslo-klubben Ready, på Oslos vestkant.