Skip to main content

Nytt BMW-innbrudd – slik etterforsker politiet

RIBBET: Denne BMW-en på Nesbru sto ribbet igjen da eieren Kathrine Knudsen Tilrem skulle på jobb tirsdag morgen. Ratt og navigasjonsutstyr var tatt ut.
RIBBET: Denne BMW-en på Nesbru sto ribbet igjen da eieren Kathrine Knudsen Tilrem skulle på jobb tirsdag morgen. Ratt og navigasjonsutstyr var tatt ut.

Nok en gang er det stjålet ratt og dyrt navigasjonsutstyr fra en BMW i Asker. Dermed er tallet oppe i fem på få dager.

Sist helg ble Nye BMW-innbrudd på Nesøya i natt for ratt med airbag og dyrt navigasjons/GPS-utstyr, alle på Nesøya.

Tirsdag morgen kom det melding om nok en BMW hvor det samme utstyret i løpet av natten var blitt borttatt. Denne gang på Nesbru.

Dermed er det fem BMW'er i Asker innenfor et mindre geografisk område som er utsatt for slike grove tyverier.

Politiet ser innbruddene i sammenhang, og antar det er utenlandske vinningskriminelle som står bak.

– Vi etterforsker dette med en idé om at det er samme miljø som var her også i 2016 og 2017 og gjorde lignende innbrudd, sier politiførstebetjent Tonje Reiten i gruppen for spesiell etterforskning i Oslo politidistrikt.

Totalt har det vært syv BMW-innbrudd i Oslo-området de siste dagene. I tillegg til de fem i Asker, har det vært ett i Lier og ett i Follo.

– Vi tenker at det er ett og samme miljø som står bak, men jobber bredt og har foretatt åstedsundersøkelser i alle tilfellene. Vi jobber så raskt vi kan for å ta de som står bak, for vi vet at det er mange fornærmede her, sier Reiten.

NATT TIL TIRSDAG: Dramatisk innbruddsforsøk i filmstudio  

– Virket proffe

Det var Kathrine Knudsen Tilrem sin seks måneder gamle BMW X5 Hybrid som ble offer for BMW-banden natt til tirsdag.

– Bilen var totalt ribbet. Ratt, navigasjonssystem og tenningen var tatt ut. Det var tydelig at de var proffe og visste hva de var ute etter. Andre ting som var i bilen, var ikke rørt, sier Nesbru-beboeren.

Hun skulle på jobb da hun oppdaget at bilen manglet ratt. Det tok noen sekunder før hun faktisk forsto hva som hadde skjedd, forteller hun.

Det var ingen merker på bilen eller knuste ruter, så gjerningspersonene har hatt utstyr til å åpne opp bilen.

– Ingen har hørt noe eller reagert på noe i løpet av natten, heller ikke hunden vår, forteller Knudsen Tilrem.

LES OGSÅ: Politiet stanset BMW-bande etter over en uke med spaning

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

UTEN STYRING: Rattet på BMW-en på Nesbru var fjernet.
UTEN STYRING: Rattet på BMW-en på Nesbru var fjernet.

Har ventet på ny runde

Etter BMW-raidene i 2016 og 2017, etterforsket politiet seg frem til flere grupperinger innenfor samme miljø som sto bak. Totalt er 13 personer blitt fengslet, og senest for tre uker siden ble en person utlevert fra Polen som politiet tror var med på forrige runde med BMW-innbrudd.

– Det ble ryddet opp skikkelig etter innbruddene i 2016 og 2017, og vi har nesten ikke hatt slike innbrudd det siste året. Vi har lagt ned mye jobb de siste årene mot disse miljøene, og har visst at de ville komme tilbake, blant annet fordi vi har sett at det har fortsatt i andre land, forteller Reiten.

I FJOR: Tre litauere tatt for BMW-brekk  

Fortsatt tror politiet det er et miljø med utspring fra Litauen som står bak. Reiten har tro på at de vil finne frem til grupperingen som står bak også denne gangen.

– Tidligere har de gått spesifikt på enkelte modeller, mens denne gangen ser vi at det er litt mer forskjellige typer BMW'er som er rammet, sier Reiten, og legger til at det er et stort marked for BMW-utstyret som stjeles.

– Det er et veldig stort marked for dette. Det vi så sist, var tyvgodset ble sendt til Litauen, men at det ikke var endeholdeplassen. Derfra ble det distribuert videre, blant annet via internett, sier politiførstebetjenten.

Hun anbefaler BMW-eiere som er engstelige for om deres bil står for tur neste gang, om å sette bilen i garasjen – om man har.

– Vi har ikke sett at gjeningspersonene har gått inn i garasjer eller p-hus enda, så har man en garasje, så sett bilen inn, anbefaler Reiten.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.