KREVENDE

KREVENDE: Det ble en tøff dag for jobben for seilerne under lørdagens regatta. Vinden var lenge oppe i liten kuling. (FOTO: ANETTE ANDRESEN)

Kjøp bilde

Tok nytt NM-gull - førti år etter det første

Birger Jansen vant sitt første NM gull i 1972. I går sikret han seg sin syvende pokal sammen med makker Lise Gehrken.

Birger Jansen seilte strålende både torsdag, fredag og lørdag og kunne innkassere et nytt NM-gull i snipe. 64-åringen er en veteran i Bærum seilforening, og taklet de vanskelige forholdenene best.

- Det er en tøff sport og med vinden vi har hatt er det den med færrest feil som vinner. Da er det et pluss å ha mye rutine i bagasjen, sier han.

Se bildene fra mesterskapet her

Jansen ser imidlertid ikke for seg at dominansen fortsetter. 

- Vi har mange gode juniorer og jeg ser for meg et Torstein og Emil Fadler kan bli store utfordrere. De hadde problemer med båten, men seilte godt den siste dagen, forklarer Jansen.

Torstein og Emil Fadler seilte inn til en 14. plass sammenlagt etter storseiling på lørdagen. Juniorene plasserte seg topp ti i alle regattaene og er kandidater til deltagelse i neste års junior-vm i Brasil. 

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: