SPILLEKLAR: Ingvild Stensland er klar til kamp igjen. FOTO: ANETTE ANDRESEN (FOTO: ANETTE ANDRESEN)

Kjøp bilde

Stabæk-spiller slått ut av virusinfeksjon

Landslagskaptein Ingvild Stensland ble kjørt til legevakten i stedet for stadion da Norge skulle spille mot Bulgaria sist lørdag.

Stabæk-spiller og landslagskaptein Ingvild Stensland var fraværende, både i lagoppstillingen og på benken, da Norge valset over Bulgaria på Sarpsborg Stadion i helgen. Nå viser det seg at Stensland ble slått ut av en virusinfeksjon.

Facebook-knapp kommer her

- Det kan tyde på at hun har hatt en virusinfeksjon på nervesystemet. Det begynte med nummenhet i nakke- og skulderpartiet, og så ble hun markant dårligere, forteller landslagets lege, Kirsten Sola.

Da bussen med de norske jentene ankom Sarpsborg Stadion før oppgjøret mot Bulgaria, valgte legen å ta med Stensland til legevakten. Etter å ha vært der, ble midtbanespilleren fraktet til Ullevål Sykehus. Der har hun vært siden.

Ute i flere uker

- Det er ingen dramatikk, og det kommer til å gå bra med Ingvild. Nå blir hun utredet på Ullevål. Hvor lenge hun blir borte fra fotballen er vanskelig å si, men jeg vil anta at det kommer til å ta noen uker, sier Sola.

Dermed kommer Stensland garantert ikke til å spille mot Nord-Irland på onsdag, men ut fra lørdagens kamp å dømme, ser det ut til at de norske jentene, med Caroline Graham Hansen fra Stabæk i spissen, klarer seg fint uten sin kaptein. Graham Hansen scoret ett mål og hadde syv målgivende pasninger mot Bulgaria.

- Caroline var kanongod. Det er ubegrenset hvor god hun kan bli, sier landslagssjef Eli Landsem, som bortsett fra Stensland kan melde om en skadefri tropp.

- Trine (Rønning) trener alternativt, men vi får nok stablet henne på beina til onsdag, sier Landsem.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: