Seks måneder for Espen Ski

Jockey Espen Ski har blitt fratatt jockeylisensen i seks måneder etter at han forsøkte å dytte kollega Madeleine Haugland av en hest.
Ragnhild Gulbrandsen
Publisert 20.12.2011 kl 11:04 Oppdatert 19.09.2013 kl 14:41

Tips en venn på e-post:


Espen Ski er straffet med utestengelse i 6 måneder etter denne dytten mot Madeleine Haugland på Øvrevoll. Foto: FOTO: RIKSTOTO.NO
Espen Ski har dyttet Madeleine Haugland, som bare såvidt klarer å holde seg på hesten. Foto: FOTO: RIKSTOTO.NO

Det var onsdag 23. november at den famøse episoden fant sted på Øvrevoll galoppbanen. I det 6. løpet forsøkte jockey Espen Ski å dytte en annen jockey, Madeleine Haugland fra Jar, av hesten. Haugland klarte likevel å holde seg på hesten, og kom tilbake og vant løpet.


Men for Espen Ski fra Eiksmarka, som er en av norges beste jockeyer, har episoden fått etterspill. Han ble umiddelbart suspendert, og Den Lavere Voldgiftsrett (dommerne på Øvrevoll) mente at den maksstraffen de kunne gi, tre uker utelukkelse og 10.000 kroner i bot, var altfor lav. Derfor sendte de saken umiddelbart over til Norsk Jockeyklubs styre for videre behandling.

LES OGSÅ: Ski fortsetter å kritisere Haugland

Ingen formildene omstendigheter

Der ble det vedtatt å sende saken videre til Den Høyere Voldgiftsrett (DHV) og der ble konklusjonen at Espen Ski fratas lisensen i 6 måneder. Han må i tillegg betale saksomkostninger på 6.000 kroner.

- Espen Ski mister i alt 47 løpsdager i Skandinavia, åtte av disse på Øvrevoll. Han kan nå akseptere dommen eller anke den inn for Galoppsportens Domsutvalg der dommer Tor Gjone er formann, sier Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen til rikstoto.no.

Her er hele vurdering fra Den Høyere Voldgiftsrett:

DHV ser svært alvorlig på saken. Hendelsen kunne fått katastrofale følger for Madeleine Haugland og den har rammet galoppsportens omdømme hardt. Espen Ski er en erfaren jockey man må kunne forvente opptrer ansvarlig og hensynsfullt overfor sine medkonkurrenter. DHV finner ingen formildende omstendigheter bortsett fra at det faktisk ikke oppsto noen fysisk skade på Madeleine Haugland. DHV velger å ta Norsk Jockeyklubs påstand om seks måneders lisensinndragning til følge, og da med virkning fra og med 24. november 2011 til og med 23. mai 2012. Dommen er enstemmig.

Les mer om:  Sport  Sport 

På forsiden nå


– Dramatisk fare hvis drapsdømt slippes ut

Mens 29-åringen som drepte en taxisjåfør i Sandvika vil skrives ut fra sykehuset, mener retten at fareøkningen ville blitt dramatisk.

Frisk-medaljen glapp etter keepertabbe:

Møter Vålerenga i kvartfinalen

– Dramatisk fare hvis han slippes ut

Mens 29-åringen som drepte en taxisjåfør i Sandvika vil skrives ut fra sykehuset, mener retten at fareøkningen ville blitt dramatisk.