SØLVGUTTENE: : Bærumsvømmernes stafettlag som tok sølv på medleystafetten. Fra venstre: Lars André Tolås, Øystein R. Hetland, Rasmus Skjerpe og Aleksander Hetland. (FOTO: TORE GURIBY)

Kjøp bilde

Bærumssvømmerne avsluttet NM med sølv

Bærumssvømmernes stafettlag klarte ikke å forsvare NM-gullet i medley fra i fjor. Sølv ble også Øystein Hetlands valør i Tøyenbadet.

Med unggutten Rasmus Skjerpe på den avsluttende friøvelsen i medleystafetten over 4x100 meter klarte ikke Bærumsvømmerne å forsvare NM-gullet de vant i Drammen i fjor.

Facebook-knapp kommer her

På laget svømte foruten ankermannen Skjerpe også Øystein R. Hetland, Lars André Tolås og Aleksander Hetland. Vinnerne fra Bergen SC klarte ikke å tukte norgesrekorden (3.47,23) som Bærums-guttene satte i fjor, med avdøde Alexander Dale Oen med på laget.

– Innsatsen er godkjent. Dette laget kan vinne neste år og også slå vår egen norske rekord hvis alle er på topp samtidig, sier Aleksander Hetland, som vant sin første kongepokal i Tøyenbadet. Han fikk kongepokalen for tiden 28,31 på 50 meter bryst.

Sara Nordenstam fikk kongepokalen i kvinneklassen for 4.47,11 på 400 meter medley. Hun svømmer for arrangørklubben Lambertseter. Kongepokalene deles ut til beste kvinne og mann med høyest poengsum på en enkeltdistanse.

– Det var skikkelig moro endelig å vinne en kongepokal. Det er en pokal det er stas å få og den eneste pokalen jeg vil vurdere å ha stående fremme, smiler Aleksander Hetland.

Sølvgutt Hetland

29-åringen svømte bare stafetten under NMs siste dag i Tøyenbadet. Men lillebror Øystein var i aksjon under 50 meter ri tidligere på kvelden. Der ble det på ny en sølvmedalje for USA-studenten.

LES OGSÅ: NM-gull til Wigstrøm og Næss Olsen

LES OGSÅ: 14-åring fra Asker sjokkerte alle i NM

21-åringen ble slått med fattige tre hundredeler av Gard Kvale, storebror Aleksanders nye «samboer» på Majorstua og nyansatt trener i Bærumsvømmerne. Vinnertiden var 23,46.

– Jeg er fornøyd, men det var litt kjipt å tape gullet med bre tre hundredeler, oppsummerer USA-studenten.

Det var 21-åringens sjette NM-sølv på fire dager, fire individuelle og to i stafett.

Les flere sportsnyheter her
 

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: