PÅ TOPPEN: Dennes fotoboksen i Brynsveien på Kolsås knipser flest fartssyndere i Asker og Bærum. Nå vil den og tre andre bokser bli prioritert utover året. FOTO: KARL BRAANAAS

Kjøp bilde

Pass opp for disse fotoboksene

Politiet kommer til å la enkelte fotobokser i Asker og Bærum være med aktive enn andre resten av året.

Jobb lokalt (26)

Fotoboksene i Asker og Bærum

Fotoboks/Sted Antall overtredelser 1. halvår 2012 Endring 1. halvår 2011-2012
Brynsveien v/Kolsås fra Gjettum    624 +56,5%
Slemmestadveien fra Holmen    478 +82,8%
Dragveien fra E18    410 +59,7%
Bærumsveien v/Egne Hjem, fra Oslo    370 +76,4%
Nadderudveien fra Bekkestua    123 +10,5%
Røykenveien v/Bondi, fra Asker    108 -95,7%
Ringeriksveien v/Vøyenenga, fra Sandvika      68 +14,7%
Gml. Ringeriksvei v/Gjønnes, fra Haslum      57 +15,7%
Brynsveien v/Kolsås fra Rykkinn      27 -35,7%
Nadderudveien mot Bekkestua      19 0,0%
Kirkeveien v/Asker kirke, fra Holmen      19 +84,2%
Økriveien fra E16      15 -48,2%
Slemmestadveien fra Vollen      15 +20,0%
Kirkeveien v/Ekeberg, fra Blommenholm        7 -97,8%
Gml. Ringeriksvei v/Haslum skole, fra Grinivn.        4 +400,0%
Kirkeveien v/Asker kirke, fra Asker        2 -80,0%
Totalt 2.346 - 46,5%

Kilde: Politiet

Ferske tall fra politiet viser at langt færre enn tidligere opplever kraftig blitzlys i det de kjører forbi en fotoboks.

Noe av årsaken til at antall overtredelser i første halvår i år nærmest er halvert i forhold til samme periode i fjor, er at boksen på Ringeriksveien ved Skui er fjernet. I tillegg tar fotoboksen i Røykenveien ved Bondi langt færre enn tidligere.

– Nå er det normalsituasjon med 60-grense i stedet for 50 forbi denne boksen. Det gjør at ikke like mange som før blir tatt, sier seksjonsleder Stig Wettre-Johnsen i politiet.

Facebook-knapp kommer her

Mens fotoboksen på Bondi knep 2.537 fartssyndere første halvår i fjor, er fasiten så langt i år 108 overtredelser. Fartsgrensen ble i hovedsak satt ned på grunn av veiarbeider i området.

– Volumet av dem som kjørte for fort på Røykenveien var de som kjørte mellom 50 og 60 km/t. Nå som det er «gammel» fartsgrense på stedet, er vi ikke like hissige på kontrollene.

LES OGSÅ: Her er fotoboksene som tar flest råkjørere

Prioriterer fire bokser

Fotoboksen som nå tar flest fartssyndere i vårt distrikt er plassert i Brynsveien på Kolsås. Der ble 624 bilførere avbildet i for høy fart i løpet av årets første seks måneder.

– Det er en flat strekning forbi boksen som kan innby til for høye hastigheter, sier Wettre-Johnsen som en mulig forklaring på resultatet.

LES OGSÅ: Påpekte feil veimerking – får likevel fartsbot

I tillegg til boksen på Kolsås, går mange i garnet på Bærumsveien ved Egne Hjem, Slemmestadveien ved Blakstad og i Dragveien på Blommenholm.

– Alle disse stedene ser vi at fangsten er gått opp, og det betyr at vi kommer til å følge ekstra godt med. Det betyr også at disse boksene sannsynligvis kommer til å være mer aktive enn andre bokser i distriktet, sier Stig Wettre-Johnsen.

– Når det gjelder Bærumsveien har vi også avdekket gjennom manuelle kontroller at altfor mange kjører for fort, sier han.

Les flere nyheter om bil og motor her

Lite tid å spare

Politiet har som mål å ta 5.000 kjøretøy som kjører for fort forbi de 17 fotoboksene som er plassert ut i Asker og Bærum hvert år. Ved utgangen av juni hadde politiet registrert 2.346 fartssyndere.

Om den samme trenden holder seg ut året, vil politiet mangle noen hundre på å klare sitt mål.

– Det gjør ingen ting. Hensikten med disse boksene er ikke å ta flest mulig, men å få dempet farten på utsatte steder. Derfor er det gledelig at antallet fartsovertredelser synker, sier Wettre-Johnsen.

– Samtidig bør tallene gå ned, for nå er disse boksene godt kjent for dem som ferdes på veiene. Og det er dessuten svært lite tid å spare på å kjøre noen kilometer for fort i Asker og Bærum, sier Stig Wettre-Johnsen.

Les flere lokalnyheter fra Budstikka her

 

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: