PÅ TOPPEN: Dennes fotoboksen i Brynsveien på Kolsås knipser flest fartssyndere i Asker og Bærum. Nå vil den og tre andre bokser bli prioritert utover året. FOTO: KARL BRAANAAS

Kjøp bilde

Pass opp for disse fotoboksene

Politiet kommer til å la enkelte fotobokser i Asker og Bærum være med aktive enn andre resten av året.

Jobb lokalt (34)

Fotoboksene i Asker og Bærum

Fotoboks/Sted Antall overtredelser 1. halvår 2012 Endring 1. halvår 2011-2012
Brynsveien v/Kolsås fra Gjettum    624 +56,5%
Slemmestadveien fra Holmen    478 +82,8%
Dragveien fra E18    410 +59,7%
Bærumsveien v/Egne Hjem, fra Oslo    370 +76,4%
Nadderudveien fra Bekkestua    123 +10,5%
Røykenveien v/Bondi, fra Asker    108 -95,7%
Ringeriksveien v/Vøyenenga, fra Sandvika      68 +14,7%
Gml. Ringeriksvei v/Gjønnes, fra Haslum      57 +15,7%
Brynsveien v/Kolsås fra Rykkinn      27 -35,7%
Nadderudveien mot Bekkestua      19 0,0%
Kirkeveien v/Asker kirke, fra Holmen      19 +84,2%
Økriveien fra E16      15 -48,2%
Slemmestadveien fra Vollen      15 +20,0%
Kirkeveien v/Ekeberg, fra Blommenholm        7 -97,8%
Gml. Ringeriksvei v/Haslum skole, fra Grinivn.        4 +400,0%
Kirkeveien v/Asker kirke, fra Asker        2 -80,0%
Totalt 2.346 - 46,5%

Kilde: Politiet

Ferske tall fra politiet viser at langt færre enn tidligere opplever kraftig blitzlys i det de kjører forbi en fotoboks.

Noe av årsaken til at antall overtredelser i første halvår i år nærmest er halvert i forhold til samme periode i fjor, er at boksen på Ringeriksveien ved Skui er fjernet. I tillegg tar fotoboksen i Røykenveien ved Bondi langt færre enn tidligere.

– Nå er det normalsituasjon med 60-grense i stedet for 50 forbi denne boksen. Det gjør at ikke like mange som før blir tatt, sier seksjonsleder Stig Wettre-Johnsen i politiet.

Facebook-knapp kommer her

Mens fotoboksen på Bondi knep 2.537 fartssyndere første halvår i fjor, er fasiten så langt i år 108 overtredelser. Fartsgrensen ble i hovedsak satt ned på grunn av veiarbeider i området.

– Volumet av dem som kjørte for fort på Røykenveien var de som kjørte mellom 50 og 60 km/t. Nå som det er «gammel» fartsgrense på stedet, er vi ikke like hissige på kontrollene.

LES OGSÅ: Her er fotoboksene som tar flest råkjørere

Prioriterer fire bokser

Fotoboksen som nå tar flest fartssyndere i vårt distrikt er plassert i Brynsveien på Kolsås. Der ble 624 bilførere avbildet i for høy fart i løpet av årets første seks måneder.

– Det er en flat strekning forbi boksen som kan innby til for høye hastigheter, sier Wettre-Johnsen som en mulig forklaring på resultatet.

LES OGSÅ: Påpekte feil veimerking – får likevel fartsbot

I tillegg til boksen på Kolsås, går mange i garnet på Bærumsveien ved Egne Hjem, Slemmestadveien ved Blakstad og i Dragveien på Blommenholm.

– Alle disse stedene ser vi at fangsten er gått opp, og det betyr at vi kommer til å følge ekstra godt med. Det betyr også at disse boksene sannsynligvis kommer til å være mer aktive enn andre bokser i distriktet, sier Stig Wettre-Johnsen.

– Når det gjelder Bærumsveien har vi også avdekket gjennom manuelle kontroller at altfor mange kjører for fort, sier han.

Les flere nyheter om bil og motor her

Lite tid å spare

Politiet har som mål å ta 5.000 kjøretøy som kjører for fort forbi de 17 fotoboksene som er plassert ut i Asker og Bærum hvert år. Ved utgangen av juni hadde politiet registrert 2.346 fartssyndere.

Om den samme trenden holder seg ut året, vil politiet mangle noen hundre på å klare sitt mål.

– Det gjør ingen ting. Hensikten med disse boksene er ikke å ta flest mulig, men å få dempet farten på utsatte steder. Derfor er det gledelig at antallet fartsovertredelser synker, sier Wettre-Johnsen.

– Samtidig bør tallene gå ned, for nå er disse boksene godt kjent for dem som ferdes på veiene. Og det er dessuten svært lite tid å spare på å kjøre noen kilometer for fort i Asker og Bærum, sier Stig Wettre-Johnsen.

Les flere lokalnyheter fra Budstikka her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: