ANLEGGSARBEID: Deler av skinnegangen ved Eiksmarka stasjon og en sporveksel er byttet ut. Pukken på hele strekningen mellom Østerås og Røa er skiftet. FOTO: ULF HANSEN

Kjøp bilde

Onsdag blir det t-bane til Østerås

Etter drøye to ukers fravær er Østeråsbanen straks klar for å kjøre til Eiksmarka, Lijordet og endestasjonen.

Jobb lokalt (40)

Deler av skinnegangen ved Eiksmarka stasjon og en sporveksel er byttet ut. Pukken på hele strekningen mellom Østerås og Røa er skiftet.

Facebook-knapp kommer her

Tirsdag sjekker KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) strekningen for å bli sikre på at alt fungerer som det skal før passasjerene stiger om bord onsdag morgen.

– Vi vil forsikre oss om at arbeidet er tilfredsstillende gjennomført. Men ingenting tyder på at banen ikke vil gjenåpne onsdag, sier informasjonsvakt Andreas Viseth i KTP.

LES OGSÅ: Stenger T-banen i to uker

Oftere avganger

For ikke å sjenere naboene er arbeidet gjort på dagtid. Dette var også årsaken til at man valgte å stenge banen helt i to uker.

Erstatningsbussen har fulgt traseen til buss 732: Austliveien - Ekraveien - Grini - Eiksmarka - Niels Leuchs vei - Rideveien - Ovenbakken - Østerås T-banestasjon.

Akershus fylkeskommunens samferdselsplan åpner for at Østeråsbanen i 2015 kan kjøre 7,5 minuttersrute i de mest hektiske timene. Men først må tilstrekkelig mange nye MX-tog være levert.

Les flere lokalnyheter fra Østerås | Eiksmarka

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: