ANLEGGSARBEID: Deler av skinnegangen ved Eiksmarka stasjon og en sporveksel er byttet ut. Pukken på hele strekningen mellom Østerås og Røa er skiftet. FOTO: ULF HANSEN

Onsdag blir det t-bane til Østerås

Etter drøye to ukers fravær er Østeråsbanen straks klar for å kjøre til Eiksmarka, Lijordet og endestasjonen.
Jens Svenningsen
Publisert 24.07.2012 kl. 12:21 Oppdatert 24.07.2012 kl. 12:21

Tips en venn på e-post:Deler av skinnegangen ved Eiksmarka stasjon og en sporveksel er byttet ut. Pukken på hele strekningen mellom Østerås og Røa er skiftet.

Tirsdag sjekker KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) strekningen for å bli sikre på at alt fungerer som det skal før passasjerene stiger om bord onsdag morgen.

– Vi vil forsikre oss om at arbeidet er tilfredsstillende gjennomført. Men ingenting tyder på at banen ikke vil gjenåpne onsdag, sier informasjonsvakt Andreas Viseth i KTP.

LES OGSÅ: Stenger T-banen i to uker

Oftere avganger

For ikke å sjenere naboene er arbeidet gjort på dagtid. Dette var også årsaken til at man valgte å stenge banen helt i to uker.

Erstatningsbussen har fulgt traseen til buss 732: Austliveien - Ekraveien - Grini - Eiksmarka - Niels Leuchs vei - Rideveien - Ovenbakken - Østerås T-banestasjon.

Akershus fylkeskommunens samferdselsplan åpner for at Østeråsbanen i 2015 kan kjøre 7,5 minuttersrute i de mest hektiske timene. Men først må tilstrekkelig mange nye MX-tog være levert.

Les flere lokalnyheter fra Østerås | Eiksmarka

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå