Nestunnelen holdes stengt til høsten 2013. Foto: FOTO: STATENS VEGVESEN

Nestunnelen ved Sollihøgda stenges i ytterligere ett år

Tunnelen på E16 skulle egentlig gjenåpnes før jul. Men problemene står i kø.
Kjetil Olsen Vethe
Publisert 08.08.2012 kl 08:20 Oppdatert 08.08.2012 kl 12:27

Tips en venn på e-post:Nestunnelen, som ligger i Hole kommune nord for Sollihøgda, ble stengt i mars i fjor, etter at et stort flak med sprøytebetong falt ned fra taket. Etter planen skulle den - etter omfattende renovering - gjenåpnes før jul.

Men det skjer ikke, og bilistene på sterkt trafikkerte E16 må nå ta til takke med den midlertidige omkjøringsveien i nesten ett år til, nemlig til oktober 2013, skriver Teknisk Ukeblad på nett.

Flere forhold ligger bak forsinkelsen. Blant dem er funn av en sjelden bille, Chloroforus Herbstii. Statens vegvesen ble da nødt til å avsette et eget område ved tunnelen som habitat til billene.

– Statens vegvesen ervervet 150 mål i området, der 50 gikk til omkjøringsveien og 100 til Direktoratet for naturforvaltning. Det siste området blir fredet som verneområde, sier prosjektleder Tore Braaten i Statens vegvesen til Aftenposten.no.

Problemer med strømforsyningen i området har også skapt utfordringer: Kabelen som går gjennom tunnelen forsyner mange hus i området med strøm, og det har ikke vært mulig å kutte strømmen i mer enn korte perioder av gangen.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå


Gode forhold både i løyper og utenfor

Skarefryd i Marka

Følg nyhetsdøgnet i Asker og Bærum

Store togforsinkelser

Hold deg oppdatert på alt som skjer.