PROBLEMTUNNEL

PROBLEMTUNNEL: Nestunnelen holdes stengt til høsten 2013. (FOTO: STATENS VEGVESEN)

Kjøp bilde

Nestunnelen ved Sollihøgda stenges i ytterligere ett år

Tunnelen på E16 skulle egentlig gjenåpnes før jul. Men problemene står i kø.

Jobb lokalt (39)

Nestunnelen, som ligger i Hole kommune nord for Sollihøgda, ble stengt i mars i fjor, etter at et stort flak med sprøytebetong falt ned fra taket. Etter planen skulle den - etter omfattende renovering - gjenåpnes før jul.

Facebook-knapp kommer her

Men det skjer ikke, og bilistene på sterkt trafikkerte E16 må nå ta til takke med den midlertidige omkjøringsveien i nesten ett år til, nemlig til oktober 2013, skriver Teknisk Ukeblad på nett.

Flere forhold ligger bak forsinkelsen. Blant dem er funn av en sjelden bille, Chloroforus Herbstii. Statens vegvesen ble da nødt til å avsette et eget område ved tunnelen som habitat til billene.

– Statens vegvesen ervervet 150 mål i området, der 50 gikk til omkjøringsveien og 100 til Direktoratet for naturforvaltning. Det siste området blir fredet som verneområde, sier prosjektleder Tore Braaten i Statens vegvesen til Aftenposten.no.

Problemer med strømforsyningen i området har også skapt utfordringer: Kabelen som går gjennom tunnelen forsyner mange hus i området med strøm, og det har ikke vært mulig å kutte strømmen i mer enn korte perioder av gangen.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: