GODE TALL:

GODE TALL: : Politimester Torodd Veiding mener den lokale halvårsstatistikken er hyggelig lesning. (FOTO: KARL BRAANAAS)

Kjøp bilde

Kraftig nedgang i voldsanmeldelser til politiet

Første halvår gir gode tall for politiet. Vold, sedelighet og narkotika er ned rundt 20 prosent, mens vinningsforbrytelser er opp 13 prosent.

Jobb lokalt (34)

De alvorligste forbrytelsene viser altså at vi er blitt snillere mot hverandre.

Tallene mer nøyaktig er vold -20,1 prosent, sedelighet -22 prosent, narkotika -18,4 prosent og økonomisaker -15,5 prosent.

Facebook-knapp kommer her

Fornøyd mester

Disse tallene er musikk i ørene til politimester Torodd Veiding.

– Det er svært hyggelig at vi har en nedgang i voldssaker på 20 prosent samtidig som vi nesten greier å holde antall grove tyverier fra bolig på det rekordlave tallet vi hadde i fjor. Det viser at det nytter å satse, og når vi gjør det, så lykkes vi, sier han.

Boliginnbruddene viser en oppgang fra 35 første halvår i fjor til 51 i år. Disse tallene ligger langt under det vi hadde i 2008, 2009 og 2010.

LES OGSÅ: Politiet roser huseiere etter stopp i boliginnbrudd

Bekymret for lommetyvene

Kategorien vinningsforbrytelser har en økning (+13 prosent), spesielt innenfor simple tyverier med 159 flere anmeldelser.

Grovt tyveri fra person fra offentlig sted har hatt en liten økning, fra 224 til 249 saker i vårt distrikt. Dette er likevel en langt lavere økning enn for hele landet, og spesielt for Oslo.

– Antall «lommetyverier» bekymrer meg særlig fordi vi ser at Oslo har store problemer med dette. Det som er Oslos problem i dag blir vårt i morgen, sier politimester Torodd Veiding.

HER ER DETALJENE I STATISTIKKEN.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: