HEDRET

HEDRET: : Bak fra venstre: Lillian Sofie Eng som ble priset med hederlig omtale, så de Krabat-ansatte Kristine Westby, Andreas Langdalen Sørensen og Anne Wold Asker, ordfører Lene Conradi og juryleder Anne Chr. Holt. Foran: Kim Alexander Aulie og adm.dir. Tom-Arne Solhaug i Krabat – som viser noen av hjelpemidlene. (FOTO: KARL BRAANAAS)

Kjøp bilde

Krabat hedret med gjev pris

Krabat ble hedret med tilgjengelighetsprisen i Asker. Firmaet lager møbler og hjelpemidler for barn med nedsatt bevegelighet.

Jobb lokalt (40)

Hvalstad-firmaet Krabat har foreløpig utviklet fire sentrale produkter: et krabbehjelpemiddel, en barnestol, en rullestol og et flyteelement. Alle legger til rette for mestring og fremgang for barna.

– For at barnet skal oppleve dette, må produktene være morsomme, aktiviserende og interessante å bruke, er filosofien Krabat bruker. Og de lykkes.

Facebook-knapp kommer her

Krabat har formulert en visjon – «stolt av å være annerledes» – som ledetråd i arbeidet.

– Alle barn fortjener å bi tatt på alvor og skal kunne være stolte av seg selv, legger adm.dir. Tom-Arne Solhaug til.

Medvirker til stolthet

Juryen for tilgjengelighetsprisen i Asker slår fast at «gode hjelpemidler som åpner for en hverdag i fellesskap med andre barn, som legger til rette for mestring og fremgang, som oppleves morsomme, aktiviserende og motiverende å bruke og gjerne også vekker beundring og interesse hos andre, kan medvirke til en god og naturlig stolthet hos barnet som bruker slike. Prisvinneren har lyktes i å utvikle nettopp disse hjelpemidlene.»

LES OGSÅ: Designhonnør til lokale bedrifter

Krabat ble startet i 2006. Firmaet utvikler, produserer og markedsfører tekniske hjelpemidler av høy kvalitet for barn og unge. Målet var produkter som skulle være innovative, ergonomisk tilpassede, brukervennlige og ikke minst flotte å se på.

Det siste har ført til flere norske og internasjonale designpriser. Barnestolen Krabat Jockey står f.eks. i den permanente samlingen til Museum of Modern Art i New York fra 2010.

Bryter barrierer

– Designuttrykk og utforming er med på å bryte ned barrierer. Et morsomt produkt bidrar til at andre barn i barnehage eller skole blir nysgjerrige og får lyst til å prøve å leke med produktet, de også. Flott design og topp funksjon er en sikker kombinasjon, skriver juryen.

– Med årets Tilgjengelighetspris ønsker vi å hedre denne Asker-bedriften for sitt arbeid for å gi barn og unge med nedsatt funksjonsevne både stolthet og bedre muligheter til å kunne delta i lek og mestre andre aktiviteter. Krabat berømmes for å tenke funksjon og for å kunne gjøre hjelpemidlene enkle og praktiske i bruk. Det gjør det lettere for familier å kunne ta med seg nødvendige hjelpemidler når man skal utenfor hjemmet.

Ordfører Lene Conradi delte ut prisen.

– Det er hyggelig å synliggjøre noen av Askers fyrtårn med slike priser, synes hun.

Les flere lokalnyheter fra Hvalstad

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: