HAV AV PROBLEM: På det dypeste kan vannet i tunnelen under Kirkeveien være 15 centimeter dypt. Nå vil kommunen rydde opp. FOTO: TRUDE BLÅSMO

Kjøp bilde

Her vasser man inn i undergangen

Vanndammen i tunnelen under Kirkeveien i Asker stikker så dypt at du må ha gummistøvler eller god spenst for å komme tørrskodd gjennom.

Jobb lokalt (40)

VADEVEI: Anne-Marie Thorsen plasker gjennom undergangen under Kirkeveien, fra Askerjordet til Trekanten kjøpesenter i Asker sentrum. FOTO: TRUDE BLÅSMO

Kjøp bilde

C-MOMENT: – Det er et C-moment å komme seg gjennom, sier Steinar Pedersen (74) og Betty Olsen (80), som bor i nærheten og har ufrivillig god trening i å skreve opp på pallen i dammen. FOTO: TRUDE BLÅSMO

Kjøp bilde

byks: – Jeg greier det fint, men det var vanskelig å få vår gamle mormor over alt vannet her i helgen, sier Kristin Jansen, som er på besøk i Asker.

Kjøp bilde

Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.

– Jeg trodde ikke det var mulig før jeg tråkket uti og sto med vann til ankelen, forteller Anne-Marie Thorsen.

Iført solide gummistøvler plasker pensjonisten gjennom det ømme punktet på gangveien mellom der hun bor på Askerjordet og Trekanten kjøpesenter i Asker sentrum. Vanndammen i undergangen under Kirkeveien går fra vegg til vegg.

Facebook-knapp kommer her

Den strekker seg et langt tigersprang inn i tunnelen fra tunnelåpningen mot Trekanten. På det dypeste kan innsjøen være 15 centimeter.

– Det er et stort problem for mange å komme seg gjennom, sier Thorsen.

Vet du om flere problematiske underganger? Tips oss her

Unngår «Rullator road»

Hun forteller at flere eldre naboer har sluttet å bruke det som populært blir kalt «Rullator road».  Traseen gjennom undergangen er for vanskelig med dårlige hofter, stokk og ustø skritt. Anne-Marie sverger til støvler eller omveier på fuktige dager.

LES OGSÅ: Ønsker at grafittimalere skal slippes løs i denne undergangen

Hun vet at noen heller krysser trafikkerte Kirkeveien over undergangen. Andre bruker trepallen, som ligger som en øde øy midt i dammen, for å ta tørrskodde steg gjennom undergangen.

– Aller verst er det på vinteren når vannet fryser og veien blir isglatt, forteller pensjonisten, som har bodd i traktene i 11 år.

Verre de siste årene

Problemet har vart minst like lenge. Boligsameiet i Askerjordet har klaget til kommunen en rekke ganger over undergangen. Sluk er blitt rensket for så å bli like tette igjen.

– Jeg synes det har blitt verre de siste par årene. Det er flaut at det skal være så vanskelig å finne ut hvordan vannet skal renne ut av, ikke inn i, undergangen, sier Anne-Marie Thorsen.

Leder for samferdsel i kommunalteknisk avdeling i Asker kommune, Torkild Løfsgaard, kjenner godt til problemet.

LES OGSÅ: Undergang druknet

– Er i gang med undergangen

– Det er bare å beklage at fotgjengerne er utsatt for dette, slik skal det ikke være, sier Løfsgaard.

Han forteller at grunnforholdene er kompliserte, at kommunen har slitt i flere år for å finne en varig løsning. At det regner stadig mer og kommer mer overvann, gjør heller ikke saken enklere.

– Nå har vi bestilt rørlegger og har god dialog med Trekanten. Så vi er i gang, men jeg tør ikke love akkurat når problemet er løst, sier Løfsgaard.

Les flere lokalnyheter fra Asker sentrum her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: