PÅ JORDENE: Arne Eggen mener jordene heller bør brukes til gravplass enn flere boliger. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Kjøp bilde

Her kan det blir laget ny gravplass

Deler av Berger-jordene i Asker kan bli ny gravplass hvis Asker kirkelige fellesråd får gjennomslag.

Jobb lokalt (39)

De har nå kommet med et innspill til kommunedelplanen for Holmen-Slependen. I utgangspunktet er arealene foreslått til boligutbygging.

– Hovedanliggendet for kirkelige myndigheter i forholdet til den fremlagte planen er hensynet til en fremtidig gravplass i Asker nordøst, opplyser kirkesjef Arne Eggen.

Facebook-knapp kommer her

– Dette temaet nærmer seg et akutt problem som ikke kan løses innenfor denne planens rammer alene. Behovet i et 50-årsperspektiv vil kreve så mye som 200 mål til sammen i Asker, fortsetter han.

Eggen mener det er viktig å få satt av areal før alt er utbygget til boliger.

LES OGSÅ: – Truet og forsøkt slått ned på kirkegård

Bra med innspill

Gruppeleder Per Anders Owren i Asker Høyre understreker at partiet har en klar mening om at det må skaffes mer areal til nye gravplasser i Asker.

– Det er flere alternativer til hvor dette kan skje, og det vil bli et viktig element i rulleringen av ny kommuneplan som vi nå har startet. Jeg har ikke noen konkret kommentar til det foreslåtte området opp mot andre områder, men det er fint å få inn de alternativene som finnes i den debatten som kommer fremover, sier Owren.

LES OGSÅ: Fortviler over hundemøkk på kirkegård

Han sier de generelt opplever et stort trykk på å regulere områder om til bolig i Billingstad-området.

Les flere lokalnyheter fra Billingstad her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: