Felles jakt på østeuropeere

Asker-politiet intensiverer jakten på vinningskriminelle i grensetraktene mellom Akershus og Buskerud gjennom to samarbeidsprosjekter med Søndre Buskerud politidistrikt.

Jobb lokalt (41)

LANGS VEIENE: Politioverbetjent Bjørn Vestli og politibetjent Anne-Cathrine Gustafson holder et ekstra øye med hovedveinettet i jakten på den økende mengden østeuropeiske kriminelle. Her ved Røykenveien. FOTO: KARL BRAANAAS

Kjøp bilde

Prosjektet "Fokus Øst-Europa" går mye ut på å kartlegge i hvilke områder østeuropeiske kriminelle opererer. Erfaringene fra de siste årene viser nemlig at en stadig større del av vinningskriminaliteten i distriktet begås av personer fra Polen og Litauen.

- Vi misliker ikke østeuropeere, men velger å kalle en spade for en spade. Denne gruppen er økende når det gjelder vinningskriminalitet i vårt distrikt inn i 2005, sier stasjonssjef Arne Solberg ved Asker politistasjon.

Han tror EU-utvidelsen er en vesentlig grunn til økningen.

Langs veiene

Det andre prosjektet, "Grensekrim", skal samordne politiressurser på tvers av fylkesgrensene - mellom Asker, Røyken, Hurum og Lier. Særlig holdes det et øye med kriminell virksomhet langs Slemmestadveien, Røykenveien, Gamle Drammensvei og E18.

I forrige uke beslagla Asker-politiet et større parti amfetamin - som konsekvens av "Grensekrim"-prosjektet:

- Det viser at tålmodighet lønner seg, sier Solberg.

LES MER I BUDSTIKKAS PAPIRUTGAVE LØRDAG

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: