NOK Å GJØRE: Konrad Langeland og kelner Magnus Thorsen Bach-Gansmo har hendene fulle på Jeppe Stabekk. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Kjøp bilde

Endelig åpnet Jeppe på Stabekk

Tre års venting er over, og bæringene har tatt godt imot Jeppe på Stabekk. Allerede er antall kokker doblet i helgen.

FAMILIE: Alf Whist (t.v.) tester ut Jeppe sammen med faren Alf Gunnar og barna Didrik og Julie. – Et bra alternativ til byen, mener Whist.

Kjøp bilde

Jobb lokalt (21)

Det har skjedd store forandringer på Stabekk denne høsten. Først overtok Espana Tapas den gamle kroa ved stasjonen, og nå har Jeppe inntatt Kinogården.

Offisiell åpning var torsdag, men innehaver Konrad Langeland har jukset litt og hatt åpent i tre uker allerede.

Facebook-knapp kommer her

Og jungeltromma har sørget for sitt. Folk har strømmet til for å drikke kaffe med kaker, spise lunsj, ta en drink eller full middag. Innerst kan du leie et helt rom til familie og venner. I kveld kommer en storfamilie på 20 for å feire bursdag.

– Det er eventyrlig. Vi begynte med to kokker på hvert skift, men måtte snart øke til tre. Fredag og lørdag er vi fire, gliser chefen sjøl, Konrad Langeland, over sitt røde halstørkle og viser en hel side med bestillinger for fredag kveld.

BILDESERIE: Jeppe Stabekk blir til

Konditori

– Men så har folk ventet lenge?

– Ja, det har jo stått om oss i avisene i tre år, fra vi begynte å pusse opp, så veldig mange har visst at vi skulle åpne, sier Langeland.

Denne tidlige torsdagskvelden er det omtrent halvfullt i restauranten. På dagtid er det mange kafé- og lunsjgjester som finner veien til den gamle kinobygningens nye møtested. Blir det fullt i første etasje, er det plass til 80 spisegjester til i kjelleren, hvor det også er bar med musikk.

Ingen steder er det spiseplikt.

– Nei, plikter har vi ikke, ler Langeland.

I stedet for byen

At Stabekk har både buss og bane, er et stort pluss for restauranten.

Denne torsdagen har Alf Whist fra Hosle tatt med seg faren Alf Gunnar og barna Didrik (5) og Julie (7) for å prøve ut stedet.

– Jeg husker godt Jeppes Kro fra Vindern, den var jo legendarisk. Det er fint at vi har fått noe sånt her på Stabekk som kan konkurrere med Sandvika, Bekkestua, og faktisk Oslo også. Det legges opp til at man kan ha litt senere kvelder her, så i helgen tar jeg med meg voksne venner hit i stedet for å dra til byen, sier Alf Whist mens barna sluker pizza med ost og skinke.

Konrad Langeland har tatt med seg både flere ansatte fra et halvt liv på Vindern, samt det han kaller «Jeppemat».

– Det er tradisjonsrik mat som mange mener er gått ut på dato. Ikke for oss. Her har vi biff tartar, hvor får du det ellers i dag? Og rekesmørbrød som ikke drukner i aioli og pesto?

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: