På jobbtur til skitunnelen

De trener i arbeidstiden og konkurrerer i fritiden med firmalogoen godt synlig på tøyet, de ansatte i Anton Sport.

VINTER:

VINTER: : Johan Fredriksson (fra venstre), Erik Jacobsen, Anne-Lise Sjølie og Christine Bøhme har sammen med nærmere 60 kolleger i regi av arbeidsgiveren Anton Sport nylig vært på et todagers treningsopphold i skitunnelen i Torsby i Sverige. – Dette gir oss krefter og inspirasjon, sier gjengen. (FOTO: PETTER SØRNÆS)

Kjøp bilde
SER EFFEKT:

SER EFFEKT: Anton Sport-sjef, Morten Borgersen, hevder at sykefraværet er blitt betraktelig redusert etter at firmaet satte trening på dagsorden. – Vi har satt trening, konkurranse og produktkunnskap i system, sier han. (FOTO: PETTER SØRNÆS)

Kjøp bilde

Se video fra jobbturen øverst i artikkelen.

– Dette tilbudet åpner muligheten for trening for meg. Ellers vet jeg ikke om jeg hadde trent, sier Christine Bøhme (21) fra butikken på Stabekk.


– Her får jeg servert all trening på sølvfat. Dette skaper fellesskap, sier Haslum-kvinnen Anne-Lise Sjølie (31) som jobber i butikken rett over bygrensen ved Fossum.

 


– Dette er utrolig motiverende, og det gir meg overskudd, supplerer Johan Fredriksson (28) med daglig virke i butikken i Sandvika.

Les også: Ingen fare for skitraseen


– Vi blir litt gærne, humrer Erik Jacobsen (48) som også jobber i butikken på Stabekk.

Tester form og utstyr

Sammen med 60 medarbeidere var Anton Sport-sjef Morten Borgersen (41) nylig på et todagers besøk i skitunnelen i Torsby i Sverige for å teste egen fysisk form og forbedrede seg til vintersesongen for bransjen.

Har du tips til gode treningsreportasjer fra din bedrift? Send epost til lyst@budstikka.no

– Vi gjør dette for å holde ansatte i god fysisk form samt at de får større produktkunnskap gjennom å prøve utstyret selv. Med andre ord; en vinn-vinn-situasjon, forteller Blommenholm-mannen Borgersen.


Anton Sport, med hovedkontor på Høvik, har rundt 200 ansatte og teller totalt 14 butikker, derav tre utsalg i Bærum.

ABLeksikon: Les historien om Anton Sport


– Ideen med organisert trening for de ansatte startet for fem-seks år siden. Vi driver jo i en bransje hvor det handler om å være aktiv. Vi har satt trening, konkurranse og produktkunnskap i system, sier sjefen.

Fellestreninger hver uke

To dager i uken, på morgenkvisten og på ettermiddagen for å fange opp turnusordningene, organiseres fellestreninger i Bærumsmarka, på Kalvøya eller i Nadderudhallen.


Dette året har de ansatte vært svært aktive på konkurransefronten med hele 130 ansatte på de ulike distansene i Oslo Maraton.

På de tre øvelsene i Birken var Bærums-bedriften godt representert, likeledes på sykkel Lillehammer–Oslo, Sentrumsløpet og Holmenkollstafetten.

Les flere treningssaker på Lyst

– Jeg liker å jobbe i en bedrift som oppfordrer meg til en aktiv hverdag og som tenker annerledes, forteller Sjølie.

Hårete mål

– Store aldersforskjeller til tross, det er positivt og motiverende for meg å treffe yngre medarbeidere. Felles fysiske aktiviteter binder oss godt sammen, sier 48-åringen.

Les også: Den store syretesten

– Jeg har alltid hatt lyst til å løpe langt. Nå i høst gjorde jeg det; ti kilometeren i Oslo Maraton. Neste høst skal jeg enten mose tiden eller løpe litt lenger distanse, sier Sjølie som på enda litt lenger tidsperspektiv røper følgende hårete mål:

– New York Marathon.

– Jeg skal debutere i Holmenkollstafetten, røper Bøhme.
– Jeg skal ta opp Birken og Oslo Maraton igjen, sier Jacobsen.
– Halvmaraton her pluss at jeg skal sykle Norrköping, en distanse på 50 mil. Det siste er et veddemål, smiler svensken i flokken.
Også sjefen smiler:
– Jeg er også blitt mer effektiv på jobb.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: