FESTIVALKLARE: Bærums-bandet While you slept spiller på Torpfestivalen i Vestby i juli. Fra venstre Nikolai Grasaasen, Torgeir Beyer på bass. Foran Benedikte Wallace fra Stabekk. FOTO: TORE GURIBY.

– Vi elsker å spille live

Bærums-bandet While You Slept skal opptre på Torpfestivalen i Vestby i juli. I tillegg er de plateklare.
Therese Hemb Myren
Publisert 05.07.2012 kl. 12:09 Oppdatert 05.07.2012 kl. 12:15

Tips en venn på e-post:


Disse lokale bandene/artistene spiller på festival i sommer:

NB! Budstikka tar forbehold om at det finnes enkelte lokale band vi ikke har registrert.

SHAUN BARTLETT:

Shaun Bartlett, spiller på Stavernfestivalen i Vestfold torsdag 12. juli. Shaun Bartlett fra Slependen er en erfaren artist, kjent fra blant annet musikkonkurransen «The Voice». Han har gitt ut to album og laget musikk for film og reklame.

SOLVEIG SLETTAHJELL:

Solveig Slettahjell og Morten Quenild spilte på Kongsberg Jazzfestival onsdag 4. juli. Solveig Slettahjell er en norsk jazzmusiker, født i Bærum. Morten Qvenild har vært Solveigs faste pianist i hennes band Slow Motion Orchestra siden starten i 2001.

SANDRA KOLSTAD:

Sandra Kolstad fra Eiksmarka er aktuell på flere festivaler. Hun skal spille på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg torsdag 19. juli, Bøgrend Autofest i Vinje fredag 3. august, samt den danske festivalen Roskilde. Sandra Kolstad spiller elektronika-pop.

VALKYRIEN ALLSTARS:

Valkyrien Allstars spiller på Trollrockfestivalen på Beitostølen torsdag 26. juli. Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen fra Brønnøya, Ola Hilmen fra Valdres og Erik Sollid fra Eiksmarka. Trioen spiller hardingfele og synger, med Tuva som ledende vokal.

KNUT REIERSRUD:

Knut Reiersrud og Iver Kleive spiller på Skåtøy vise- og poesifestival ved Kragerø torsdag 19. juli. Knut Reiersrud fra Jar er en prisbelønt norsk bluesgitarist og komponist. Konserten holdes i Skåtøy kirke.

KATZENJAMMER:

Katzenjammer spiller på Bøgrend Autofest i Vinje torsdag 2. august. Katzenjammer, har også flere konserter i utlandet i sommer. Bandet består av Solveig Heilo fra Haslum, Marianne Sveen fra Eiksmarka, Turid Jørgensen fra Kragerø og Anne Marit Bergheim fra Valdres.

MODDI:

Moddi spiller på Trænafestivalen fredag 6. juli på Husøya i Træna kommune. Pål Moddi Knutsen, har vokst opp på Senja, men hele hans slekt er fra Bærum.

HURRA TORPEDO:

Hurra Torpedo spiller en av sine siste konserter under Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid lørdag 21. juli. Bandet spiller hvitevarerock, og slår løs på komfyrer, kjøleskap og vaskemaskiner. Aslag Guttormsgaard fra Billingstad spiller perkusjon og gitar i bandet.

EYE EMMA JEDI:

Eye Emma Jedi spiller også under Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid torsdag 19. juli. Produsent og gitarist Andrew Murray er fra Sandvika, og de er signet til det Sandvika-baserte plateselskapet Toothfairy label.

ELEKTRONIKA: Sandra Kolstad fra Eiksmarka spiller på Slottfjellsfestivalen i sommer. FOTO: ULF HANSEN
FELESPILL: Bandet Valkyrien Allstars spiller opp på Trollrockfestivalen på Beitostølen.FOTO: TORE GURIBY

– Vi gleder oss masse. Det er noe spesielt med å spille på festival, det er så god stemning. Alle omtaler Torpfestivalen som en veldig koselig festival. Den er laget på frivillighet, sier Nikolai Grasaasen fra Stabekk, gitarist i indierock-bandet While You Slept.

Bærums-bandet skal spille på Torpfestivalen på Torp gård i Hvitsten, fredag 27. juli.

Nytt album

While You Slept startet opp i 2007, og er signert Bærums-selskapet Toothfairy Label. Bandet består av vokalist og gitarist Jakob Jones fra Østerås, vokalist Benedikte Wallace og gitarist Nikolai Grasaasen fra Stabekk, Torgeir Beyer på bass fra Tanum og Fredrik Olsen fra Svolvær på trommer.

Under Torpfestivalen skal de spille sanger fra sin debutskive som slippes til høsten. Singlene, «Moments gone» og «Throw the dog a bone», er allerede utgitt, og har rukket å høste god respons fra publikum. Fra før har gjengen vinylsingelen «Two Steps back».

Norsk-britisk

– Vi gleder oss ufattelig mye til å få ut platen. Det er noe vi har ventet lenge på. Vi gleder oss også til å spille låtene på festivalen, sier Jakob Jones.

Torpfestivalen er en av de få konsertene gruppen gjør før de slipper debuten. Tidligere somre har bandet spilt på festivaler som Norwegian Wood og Fjellparkfestivalen i Flekkefjord. På Torpfestivalen spiller også det norsk-britiske bandet Eye Emma Jedi, med gitarist Andrew Murray fra Sandvika.

De har også platekontrakt hos Toothfairy.

Jobber ved siden av

Vokalist Benedikte Wallace fra Stabekk forteller at drømmen til While You Slept er at bandet en dag kan leve av musikken. Foreløpig har alle bandmedlemmene studier og jobb ved siden av.

– Vi elsker å spille live, enten det er for store eller små publikumsmasser. Det er noe vi har lyst til å gjøre mye mer av fremover. Så fort vi får platen ut, får vi også spilt mye mer, sier Benedikte.

Les mer om:  Kultur  Kultur 

På forsiden nå