HØYTIDELIG: Valkyrien Allstars spilte for det slovakiske presidentparet Gasparovic og det norske kongeparet i går, i forbindelse med den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava i Slovakia. Her ser vi trioen under en konsert på Musikkflekken i Sandvika. (FOTO: ULF HANSEN)

Kjøp bilde

Valkyrien Allstars i Bratislava

Valkyrien Allstars har fått nye tilhengere. Det slovakiske presidentparet Gasparovic satte pris på trioens opptreden under den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava.

Det var i går Valkyrien Allstars fremførte et knippe sanger for blant annet det norske kongeparet og det slovakiske presidentparet, Ivan Gasparovic, og hans kone, Silvia Gasparovic, i forbindelse med den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava i Slovakia.

 

Kjempet for de svake

Utstillingen arrangeres i anledning 100-årsmarkeringen av forfatterens død. Bjørnson kjempet for slovakiske minoritetsrettigheter i det østerrisk-ungarske dobbeltmonarkiet i 1907-1908.

Valkyrien Allstars spilte et utvalg av Garborg, Olav Hauge-tekster, rene slåtter og stevtekster. Kong Harald og Dronning Sonja har hørt trioen tidligere.

– Vi har spilt for kongeparet før. De visste hva de hadde med seg, sier Erik Sollid.

– Hvilken respons fikk dere fra det slovakiske presidentparet?

– De satt og trampet takten.

 

Inspirert av sigøynermusikk

Erik Sollid (26) fra Eiksmarka, Tuva Syvertsen (27) fra Brønnøya og Ola Hilmen (26) fra Valdres var i Slovakia for første gang, men ifølge Sollid har besøket inspirert dem. Slovakia ligger midt i en smeltedigel, med både sigøynermusikk og klassisk musikk, forklarer Sollid.

– Du kan reise til Budapest, Wien og Praha på kort tid. De er preget av mye forskjellig musikk. Vi har hørt mye sigøynermusikken, og er mest inspirert av den.

– Kommer dere til å ta med dere inspirasjonen videre?

– Det gjenstår å se.

 

Les også:

Miniturnerer i Japan

Hektiske dager for Valkyrien Allstars

 

Hør trioen på MySpace: Valkyrien Allstars

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: