POLHØGDA: Slik ser Frithjof Nansens arbeidsplass på Polhøgda ut. I sommer kan du besøke bygget der den berømte Polfareren bodde og jobbet.

Kjøp bilde

Ta turen til Polhøgda

I sommer kan du ta turen til Polhøgda og se Frithjof Nansens arbeidsplass.

Hushistoriker og it-ansvarlig Ivar Liseter understreker at Polhøgda etter ønske fra Nansens familie ikke egentlig er noe museum, men en levende arbeidsplass som fremmer saker som Nansen var interessert i.

– Vi tar imidlertid imot skoleklasser fra kommunen når de ber om det, samt grupper som pensjonistforeninger og historielag av og til, men de er nødt til å ringe og avtale på forhånd, sier Liseter.

Det finnes et eget museumsrom i kjelleren, og førsteetasjen er bevart omtrent som den var da Nansen bodde i huset. Det gjelder også Tårnværelset, Nansens eget kontor.

Åpningstider: Etter avtale, ring 67 11 19 00.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: