ROSER: I hagen i Vollen er det roser som gjelder. FOTO: PRIVAT

Den store hagedagen

Søndag åpnes 1000 av Norges private hager for publikum og i Asker kan man se både en rosehage og en økologisk en.
Eyvind Sverre Menne
Publisert 10.08.2012 kl 15:55 Oppdatert 11.08.2012 kl 10:24

Tips en venn på e-post:


MATAUK: På Nesbru kan du se en prydhage hvor en del er gjort om til grønnsakshage. FOTO: PRIVAT

1000 åpne hager arrangeres av Det Norske Hageselskap, og formålet er å spre hageglede og hageinspirasjon ved å vise det store mangfoldet av sådanne i vårt langstrakte.

Hageselskapet har inviterer alle hageeiere og ansvarlige for skoler, helseinstitusjoner, parker, botaniske hager, kolonihager, museumshager og andre over hele landet til å åpne hagene sine søndag 12. august fra 12.00 til 17.00.

Stauder og stiklinger

I Asker kan man legge turen innom en hage i Vollen med roser, clematis og stauder i Markveien 13. Det opplyses at det er roser som er i hovedfokus i denne hagen, og at mange av dem har kommet dit som stiklinger fra andre rosevenner.

På Nesbru, i Neslia 17 B, kan man oppleve en økologisk hage. Det er ifølge Hageselskapet en inspirerende hage under utvikling. En prydhage med mange forskjellige storkenebb (Geranium), surjordsbed og bievennlige vekster. Og man har laget grønnsakshage i en del av prydhagen i år. Hagen byr også på tre drivhus og insekthotell. Det hele er drevet økologisk.

Les flere kultur-nyheter.

På forsiden nå


Fornebubanen neppe på skinner som lovet: – Ligger ti måneder etter planen

Styreleder i Ruter, Bernt Stilluf Karlsen, ønsker å bygge Fornebubanen basert på samme modell som for Kolsåsbanen for å komme i mål til 2021.

– Ikke noe tid å kaste bort

Fylkesordfører Anette Solli er enig med Stilluf Karlsen i at det haster med en avklaring av gjennomføringsmodell for Fornebubanen.

– Mye å lære av denne prosessen

Abelia-direktør Håkon Haugli understreker at det er mange som må ta ansvar for dårlig gjennomføring når det gjelder Fornebubanen.