I SPORTSLIG UTVALG

SKJEBNEDAGER: Styreleder Lars Holter-Sørensen kjemper for Stabæk Fotballs fremtid på Fornebu. Men han må vurdere retrett til Nadderud også. FOTO: KARL BRAANAAS (FOTO: KARL BRAANAS)

Kjøp bilde

Utelukker ikke Nadderud-retur

Stabæk Fotballs styreleder utelukker ikke at klubben kan havne på Nadderud stadion igjen.

Dramatikkens arena

  • Telenor Arena ble åpnet 7. mars 2009, med Stabæk Holding AS og Sandvika-mannen Kjell Chr. Ulrichsen som eiere.
  • Allerede i juni 2009 ble det kjent at Stabæk Holding var truet av konkurs, og trengte opptil 30 millioner kroner for å dekke driften ut året.
  • Ulrichsen var opprinnelig Stabæk-fotballens «rike onkel», men trakk seg ut i fjor høst.
  • Han eier i dag Telenor Arena gjennom «Nye» Stabæk Holding, sammen med Backe Eiendom Invest (16,7 prosent).
  • Samtidig ble det klart at ni Stabæk-patrioter la inn 9 millioner kroner for å redde klubben.
  • Stabæk Fotball er leietager i Telenor Arena.
  • I oktober i år ble det kjent at Stabæk fotball har pådratt seg et underskudd på nærmere 27 millioner kroner i år. Det er 10 millioner verre enn budsjettert. Klubben varslet kraftige kutt i spillerlønningene.
  • Budsjettsprekken skyldes primært sviktende billettinntekter på ca. 5 millioner i forhold til budsjett, manglende betaling fra enkelte sponsorer, mindre tv-inntekter fra europacup enn forventet og lavere salg av kurs og konferanser.

Kampen om Stabæks fremtid i Telenor Arena betyr tøffe skjebnedager for Lars Holter-Sørensen. Styrelederen er klar på hva som er klubbens fremste mål.

Les også: Stabæk kan bli kastet ut av Telenor Arena


– Vårt utgangspunkt er at arenaen på Fornebu kommer til å forbli Stabæks hjemmebane. Det er mange utfordringer, men jeg forventer at dialogen munner ut i et positivt resultat, sier han.

– Må vurdere

– Kan en av mulighetene likevel være at Stabæk havner på Nadderud igjen?
– Jeg tror ikke det blir aktuelt, fordi regnestykket neppe går i hop. Men vi må jo vurdere den muligheten også.

Over 100 mill.

Stabæk kan uansett ikke spille på Nadderud så lenge de er i eliteserien. Nadderud trenger investeringer for mer enn 100 millioner kroner for å møte Fotballforbundets krav.

Loe: – Forholder oss til kontrakten

Det må bygges flere tusen nye sitteplasser under tak, nye garderober, nye vip-fasiliteter og nytt parkeringshus, ettersom den gamle parkeringsplassen er gjort om til kunstgressbane.
– En slik oppgradering kan ta mellom to og tre år, fordi det må reguleringsplan og byggesak til, opplyser Bærums ordfører Odd Reinsfelt.

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: