PENGESLUK: Geir Arne Bjune har tapt millionsummer på sine treningssentre. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. FOTO: ULF HANSEN

Kjøp bilde

Må betale millioner etter treningsfiasko

Five 55-gründer Geir Arne Bjune må ut med millionerstatning til en gårdeier på Billingstad.

TOMT: Lokalene etter treningssenteret Trigger annonseres fortsatt til leie av gårdeieren på Billingstad. FOTO: KNUT BJERKE

Kjøp bilde

Fortellingen om Five55


Treningssenteret Five 55 åpnet i Billingstadsletta 11 i oktober 2008. Virksomheten var eid av Billingstad Treningssenter AS, med Vestfold-mannen Geir Arne Bjune som hovedaksjonær.

Billingstad Treningssenter drev med underskudd. Egenkapitalen ble tapt og i februar 2011 ble bedriften slått konkurs. Elixia overtok virksomheten.

Samtidig med konkursen etablerte Bjune Five55 Billingstad AS og inngikk leieavtale for etablering av et nytt treningssenter i Billingstadsletta 46.

Treningssenteret Club Five, senere Trigger åpnet dørene i mai 2011. Men virksomheten kom imidlertid aldri helt i gang, og i november samme år ble dørene stengt.

Gårdeieren Billingstadsletta 46 AS stevnet leietageren Five55 Billingstad for manglende betaling av husleie, felleskostnader og annet. Dom i saken er nå avsagt.

Treningssenteret Trigger åpnet dørene i Billingstadsletta 46 i mai i fjor. Senteret kom aldri skikkelig i gang, og betalte knapt leie eller fellesutgifter det halve året det holdt åpent. I november ble dørene stengt.

Facebook-knapp kommer her

Nå er eierselskapet bak Trigger, Five55 Billingstad AS, dømt til å betale et millionbeløp i erstatning til gårdeieren.

LES OGSÅ: Five 55-oppfølgeren er avviklet

Leiekostnader som svir

Eieren av Billingstadsletta 46, Aaberg Eiendom fikk fullt medhold så å si på alle punkter i søksmålet mot Five55 Billingstad. Dermed må treningsselskapet punge ut med 835.364 kroner i skyldig husleie og fellesutgifter for perioden 1. april 2011 og frem til tidspunktet for hovedforhandlingene i Asker og Bærum tingrett 24. mai i år.

Og taksameteret tikker fortsatt, ettersom leieavtalen er uoppsigelig helt frem til 31. mars 2016. Også dette beløpet må Five55 Billingstad betale – etter fradrag for leiebeløp gårdeier eventuelt måtte få inn fra nye leietagere i perioden.

LES OGSÅ: Five55 åpner nytt etter konkursen

Treningsselskapet er i tillegg dømt til å erstatte gårdeierens kostnader med å sette lokalene i stand etter at treningssenteret flyttet ut – og kostnader knyttet til jobben med å skaffe nye leietagere.

94.300 kroner i påløpte saksomkostninger skal også betales.

To forsøk

Dommen er et nytt slag for eieren av Five55 Billingstad, treningsgründeren Geir Arne Bjune, som gikk konkurs med Five55 i Lundekroken på Billingstad i fjor (se faktaboks til høyre).

Fallitten skal ha kostet 45-åringen minst 10 millioner kroner personlig, ifølge uttalelser han tidligere har gitt til Budstikka.

Etter den opprivende sortien i Lundekroken, gjorde han et nytt forsøk på å bygge opp sitt eget treningssenter en halv kilometer unna. Trigger skulle tiltrekke seg 2.000 medlemmer i løpet av fjoråret.

Les flere lokalnyheter fra Billingstad

– Uenighet og misforståelser

Men fasiten ble en helt annen. Senteret tok aldri av, det rakk ikke en gang å få til noen offisiell åpning.

– Kort fortalt ble det for mange forsinkelser, uenighet og misforståelser både med gårdeier og samarbeidspartnere. Så til slutt så jeg ikke poenget med å fortsette, sa Bjune til Budstikka i januar.

Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med Bjune for ytterligere kommentarer.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: