PENGESLUK: Geir Arne Bjune har tapt millionsummer på sine treningssentre. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. FOTO: ULF HANSEN

Kjøp bilde

Må betale millioner etter treningsfiasko

Five 55-gründer Geir Arne Bjune må ut med millionerstatning til en gårdeier på Billingstad.

TOMT: Lokalene etter treningssenteret Trigger annonseres fortsatt til leie av gårdeieren på Billingstad. FOTO: KNUT BJERKE

Kjøp bilde

Fortellingen om Five55


Treningssenteret Five 55 åpnet i Billingstadsletta 11 i oktober 2008. Virksomheten var eid av Billingstad Treningssenter AS, med Vestfold-mannen Geir Arne Bjune som hovedaksjonær.

Billingstad Treningssenter drev med underskudd. Egenkapitalen ble tapt og i februar 2011 ble bedriften slått konkurs. Elixia overtok virksomheten.

Samtidig med konkursen etablerte Bjune Five55 Billingstad AS og inngikk leieavtale for etablering av et nytt treningssenter i Billingstadsletta 46.

Treningssenteret Club Five, senere Trigger åpnet dørene i mai 2011. Men virksomheten kom imidlertid aldri helt i gang, og i november samme år ble dørene stengt.

Gårdeieren Billingstadsletta 46 AS stevnet leietageren Five55 Billingstad for manglende betaling av husleie, felleskostnader og annet. Dom i saken er nå avsagt.

Treningssenteret Trigger åpnet dørene i Billingstadsletta 46 i mai i fjor. Senteret kom aldri skikkelig i gang, og betalte knapt leie eller fellesutgifter det halve året det holdt åpent. I november ble dørene stengt.

Facebook-knapp kommer her

Nå er eierselskapet bak Trigger, Five55 Billingstad AS, dømt til å betale et millionbeløp i erstatning til gårdeieren.

LES OGSÅ: Five 55-oppfølgeren er avviklet

Leiekostnader som svir

Eieren av Billingstadsletta 46, Aaberg Eiendom fikk fullt medhold så å si på alle punkter i søksmålet mot Five55 Billingstad. Dermed må treningsselskapet punge ut med 835.364 kroner i skyldig husleie og fellesutgifter for perioden 1. april 2011 og frem til tidspunktet for hovedforhandlingene i Asker og Bærum tingrett 24. mai i år.

Og taksameteret tikker fortsatt, ettersom leieavtalen er uoppsigelig helt frem til 31. mars 2016. Også dette beløpet må Five55 Billingstad betale – etter fradrag for leiebeløp gårdeier eventuelt måtte få inn fra nye leietagere i perioden.

LES OGSÅ: Five55 åpner nytt etter konkursen

Treningsselskapet er i tillegg dømt til å erstatte gårdeierens kostnader med å sette lokalene i stand etter at treningssenteret flyttet ut – og kostnader knyttet til jobben med å skaffe nye leietagere.

94.300 kroner i påløpte saksomkostninger skal også betales.

To forsøk

Dommen er et nytt slag for eieren av Five55 Billingstad, treningsgründeren Geir Arne Bjune, som gikk konkurs med Five55 i Lundekroken på Billingstad i fjor (se faktaboks til høyre).

Fallitten skal ha kostet 45-åringen minst 10 millioner kroner personlig, ifølge uttalelser han tidligere har gitt til Budstikka.

Etter den opprivende sortien i Lundekroken, gjorde han et nytt forsøk på å bygge opp sitt eget treningssenter en halv kilometer unna. Trigger skulle tiltrekke seg 2.000 medlemmer i løpet av fjoråret.

Les flere lokalnyheter fra Billingstad

– Uenighet og misforståelser

Men fasiten ble en helt annen. Senteret tok aldri av, det rakk ikke en gang å få til noen offisiell åpning.

– Kort fortalt ble det for mange forsinkelser, uenighet og misforståelser både med gårdeier og samarbeidspartnere. Så til slutt så jeg ikke poenget med å fortsette, sa Bjune til Budstikka i januar.

Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med Bjune for ytterligere kommentarer.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

 

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: