PÅ TOPP: Morten Bjerke fra Hvalstad, sjef i Mestergruppen kan notere seg for 2.000 nye Mesterhus og Systemhus i fjor. FOTO: PRIVAT

Han er landets boligkonge

Ingen bygger flere boliger her i landet enn byggmesterne til Morten Bjerke.

Mestergruppen igangsatte 2.000 nye boliger i fjor. Det gjør byggekonsernet til landets største boligprodusent med merkenavnene Mesterhus og Systemhus.

Virksomheten har fått et nytt løft etter at finanskonsernet Ferd på Lysaker kjøpte opp 90 prosent av aksjene i fjor, opplyser administrerende direktør Morten Bjerke fra Hvalstad.

Facebook-knapp kommer her

Vokser lokalt

Åtte selvstendige byggmesterbedrifter er tilknyttet Mesterhus Asker og Bærum på Rud, og aktiviteten er i vekst også lokalt.

Det to år gamle salgskontoret omsatte for 3,5 millioner kroner og gikk med 0,4 millioner i overskudd før skatt i fjor – opp fra 2,1 millioner og nullresultat året før.

LES OGSÅ: Planlegger 50 boliger på Borgen

2011 ble et fremgangsrikt år for hele Mestergruppen, som er økt i omfang etter nye oppkjøp i Oslo, Trondheim og Ålesund.

Omsetningen skjøt i været med 330 millioner kroner til 2,7 milliarder, driftsoverskuddet gikk opp til 78 millioner.

Bjerke har satt forbedringsagendaen og kundene i fokus etter at han overtok sjefsstolen etter Johnny R. Kristiansen fra Vollen for tre år siden.

LES OGSÅ: "Det kjørende huset" er på plass

– Små marginer

60-åringen forsøker å bygge ny konkurransekraft gjennom å innføre en ny organisasjonsstruktur med tre tydelige forretningsområder: Byggevarer, bolig og tomteutvikling.

– Strategien er å holde proffkunden i fokus, og da spesielt byggmestere og mindre entreprenører som bygger småhus, det vil si eneboliger og flerfamiliehus med tre som hovedmateriale.

EIENDOMSBASEN: Dette selges boliger i Asker og Bærum for

Basis for handelsvirksomheten i Mestergruppen, Byggeriet Norge er omsetningen til medlemmene i de mange huskjedene som benytter konsernet som leverandør og distribusjonspartner.

Samtidig som han bygger organisasjonen for vekst, er Bjerke opptatt av å drive effektivt.

– Vi lever i et marked med små marginer. Fokuset på effektivitet er en avgjørende faktor for vår og kundenes konkurransekraft, forteller Mestergruppens sjef.

Les flere økonomi- og bolignyheter fra Budstikka her

 

Kommentarer på Budstikka.no

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på Budstikka.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: