LEILIGHETER NED: Størst nedgang opplevde eierleiligheter i Bærum. Der falt kvadratmeterprisen med 300 kroner. Prisveksten for 2012 blir imidlertid meget positiv for boligeiere, skal vi tro meglerne som nå oppjusterer sine prognoser. FOTO: ARKIV

Kjøp bilde

Boligprisene falt i juni

Selv om været ikke gir noe tydelig signal på at sommeren er her, bærer boligmarkedet preg av at folk er i feriemodus.

Mens boligprisene på landsbasis holdt seg på stedet hvil fra mai til juni, opplevde både Asker og Bærum en nedgang forrige måned.

Den største nedgangen kom på salget av selveierleiligheter i Bærum, hvor kvadratmeterprisen falt med 300 kroner, fra 44.300 kr til 44.000 kr, noe som utgjør 0,7 prosent.

I Asker var det prisen på eneboliger som fikk merke årstiden mest. Der falt kvadratmeterprisen med 200 kroner, fra 33.100 til 32.900. Det er en nedgang på 0,6 prosent.

Facebook-knapp kommer her

Steg fem prosent

Totalt ble det solgt 101 og 223 boliger i henholdsvis Asker og Bærum. For det totale salget holdt prisene seg på stedet hvil i Asker, mens det i Bærum sank med 0,4 prosent.

Men på tross av en svak måned har boligprisene i begge kommuner steget med fem prosent i forhold til juni i 2011. Det er litt under landsgjennomsnittet, som ligger på 6,4 prosent.

LES OGSÅ: Setter ned prisen på rekkehus og tomannsboliger i Asker

Oppjusterer prisveksten

Samtidig med at boligprisstatistikken for juni ble lagt frem, oppjusterer eiendomsmeglerne sin egen prognose for samlet boligprisvekst i 2012 fra 4–6 prosent til 7–8 prosent.

– Vi har fått en høyere prisstigning enn det vi la til grunn ved begynnelsen av året. Hittil i år har vi en omsetningsvekst på 3 prosent. Det virker kanskje ikke så høyt, men det var en rekordstor omsetning i fjor, sier nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Leif J. Laugen til E24.

Ifølge lederen i Norges Eiendomsmeglerforbund, Tormod Boldvik, var de 4–6 prosentene «brukt opp» allerede etter årets fire første måneder.

– Mai og juni er egentlig forholdsvis lave måneder, men den tidlige prisveksten gjør at vi må oppjustere prognosen, sier han til E24.

EIENDOMSBASEN: Hva selges boliger for i Asker og Bærum

 

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: