Åpner Café Detapas på Høvik

Med søte, salte, varme og kalde retter, skal Pauline Norr og resten av staben på Café Detapas, forsøke å tilfredsstille ganene i nærmiljøet.

SØTT OG SALT: Café Detapas vil servere desserter, kaker, smørbrød og tapas. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Kjøp bilde

AVDUKNING: Tirsdag kveld vil Café Detapas bli avduket. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Kjøp bilde

SØTT OG SALT: Café Detapas vil servere desserter, kaker, smørbrød og tapas. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Kjøp bilde

Tirsdag kveld er det duket for åpningsfest hos Café Detapas i Kirkeveien 53 på Høvik.

– Vi er veldig spente. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, men er spente på hvordan det vil gå i det lange løp, sier daglig leder Pauline Norr i Café Detapas.

Norr er oppvokst i en fiskerlandsby i Spania. Hun og mannen har lenge hatt en drøm om å starte en Café og Tapasbar.

– Dette er noe vi alltid har hatt lyst til.

Facebook-knapp kommer her

Satser på nærmiljøet

Etter å ha bodd på Høvik i mange år, og jobbet som daglig leder i Topp Renhold, har drømmen endelig gått i oppfyllelse for trebarnsmoren. Onsdag blir det full rulle fra morgen til kveld, hvor vaskekosten er byttet ut med søte og salte smaksopplevelser.

– Vi åpner klokken syv om morgenen med smurte baguetter og bakverk. Vi håper å få med oss køen av biler inn til byen. Fra klokken 11 til 21 serverer vi tapas, snacks og varme smørbrød. Vi har også oster og desserter.

I tillegg til morgenkøen, er det naboer, barnefamilier og de rundt 200 bedriftene i området som er kundegrunnlaget.

– Vi sikter oss inn mot nærmiljøet. Vi har snakket med andre foreldre om at det hadde vært hyggelig med noe slikt i nærområdet, hvor man kan møtes og kan spise litt mat.

LES OGSÅ: Nå blir det tapas i tre etasjer

Lave priser 

På kjøkkenet er det den spanske kokken Alex Veiga som regjerer.

– Han er importert fra Spania, og sa opp jobben sin på restaurant Ritz i Madrid for å være med på dette, sier Norr, som omtaler Café Detapas som en familiebedrift med lokal forankring.

– Sønnen min er nestleder og de fleste kelnerne er fra nærmiljøet.

Nå er Norr klar for lange dager og mange munner å mette. Og den rykende ferske restaurant-lederen har tro på at Café Detapas vil overleve i et tøft marked.

– Vi må jobbe litt for det, og derfor sikter vi oss inn på holde så lave priser som mulig. Vi vil holde oss på et nivå hvor man kan stikke innom titt og ofte fremfor en gang imellom, avslutter hun.

LES OGSÅ: Ensom spanjol på Stabekk

 

På forsiden nå

Bli tilhenger av Budstikka på Facebook: